DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Alonso szinte hősnek kiáltotta ki magát

A spanyol F1-es pilóta dupla defekttel vánszorgott vissza csapatához az Azerbajdzsáni Nagydíj első körében, hogy aztán a káoszon keresztülverekedve magát hetedik helyen vigye célba a MCL33-ast.

Fernando Alonso szombaton szerencsés 13-asról beszélt, utalva rajthelyére, egyetlen kör után azonban szinte minden remény eloszlott azt illetően, hogy a kétszeres világbajnok értékelhető eredményt érhet el ezen a délutánon.

Miután Szergej Szirotkinnal koccant a rajtot követően, jobb első és hátsó defekttel volt kénytelen visszatérni a McLarenhez – a pályára küldött biztonsági autó miatt időveszteség nélkül csatlakozhatott a mezőny végéhez, viszont sérült padlólemezzel kellett teljesítenie a futam mind az 51 körét. Hogy aztán az idei negyedik futamon negyedik alkalommal is pontszerző helyen érjen célba.



„Őrület, szerintem a mai hetedik helyezés a kitartás és a büszkeség eredménye, mert először is, senki sem ért volna be a bokszutcába” – idézte a spanyolt a Motorsport. „Leparkolták volna az autót, és ha felértek is volna, kiszálltak volna a futamból. De mi egyiket sem tettük, minden tizedért és minden körért megharcoltunk, közel a falakhoz az egész verseny során – szerintem életem egyik legjobb versenyét futottam, ha nem a legjobbat.”

„Örülök a pontszerzésnek, rég mentem ilyen jól, és az, hogy vissza tudtam érni, valóságos csoda volt. Kicserélték a kerekeket, majd azt mondták, hogy az autó komolyan sérült, ezért azt gondoltam, hogy vagy nem fogom befejezni a futamot, vagy nagyon lassú leszek. Aztán elkezdtem megelőzni a többieket, majd a biztonsági autónak köszönhetően is nyertem néhány pozíciót.”

Alonso hozzátette, hogy a legrosszabbtól félt, amikor az autója károsodásról értesítették, noha nem tudta, mennyit veszíthet vele. „Nem láttam az autót, és nem beszéltem a csapattal, de azt mondták, jelentős a kár – és ha így tesznek, akkor nagy lehet a gond. Amikor ezt mondták, a legrosszabbtól féltem, meglepő eredmény ez egy sérült autóval.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: