DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Parkolópályára kerülhet a McLaren reménysége

Lando Norris nem számol azzal, hogy 2019-ben bekerül az F1-be és ha idén megnyerné az F2-es bajnokságot, akkor jövőre abban sem vehetne részt - szerinte viszont aggódni lehet majd később is.

Stílusosan, győzelemmel kezdte meg Formula-2-es karrierjét a McLaren tehetsége, Lando Norris - a fiatal pilóta öt bajnoki címet nyert az elmúlt három évben alacsonyabb kategóriákban és a Formula-1-es teszten is felkapta rá a fejét a nagyközönség. Norris szerint egyelőre nem tűnik úgy, hogy 2019-ben már az F1-ben fog versenyezni, de nehéz helyzet elé akarja állítani a McLarent.

"Természetesen jó lenne fejfájást okozni!" - reagált a GPfans.com azon felvetésére, mely szerint Fernando Alonso jövőre akár a Mercedesnél is vezethet Valtteri Bottas helyén, így megnyílhat előtte az út a McLarenhez, de másképp nehéz lesz akár Alonso, akár Vandoorne helyét elfoglalnia. "Szerintem elégedettek most Fernandóval és Stoffellel, jelenleg sok fejlesztést hajtanak végre és szükségük van egy tapasztalt pilótára."

norris_2



A Formula-2 szabályai miatt viszont lehet, hogy vigyáznia kell arra, hogy milyen eredményeket ér el: ugyanis a bajnok már nem védheti meg a címét a sorozatban, így ha megnyeri a szériát újoncként és a McLaren nem változtat az F1-es pilótafelállásán, akkor parkolópályára kényszerül, ahogy Vandoorne-nal, vagy éppen Pierre Gaslyval is történt.

"Szerintem ez az első olyan év, hogy ha bajnok leszek, akkor nem lesz lehetőségem megvédeni a címemet. Eddig mindig feljebb tudtam lépni a következő kategóriába, de most ez lehet az első olyan alkalom, hogy erre nem lesz lehetőségem. Viszont szerintem erre nem kell még gondolnom, csak koncentrálnom kell a munkámra, megnyerni a Formula-2-et, aggódni pedig majd lehet később is."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: