DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc miatt fogyott és javult Ericsson

A Sauber svéd F1-es pilótája egy lényeges dologban lépett előre az idei szezonra és jó pár kilótól is megszabadult - a csapat szerint ez a nagy elvárásokkal érkező Charles Leclerc-nek köszönhető.

Arról már Charles Leclerc is beszélt, hogy Marcus Ericsson remek formája miatt ő most kicsit lassabbnak tűnik, mert a svéd bizony begyújtotta a rakétákat az idei szezonra - Kínában ugyan Leclerc le tudta győzni csapattársát az időmérőn, de a futamon már nem jött ki neki a lépés. Ericsson két éve nem szerzett pontot az F1-ben, ám idén Bahreinben befért a legjobb tíz közé - a csapatvezető, Fredrick Vasseur szerint is emelte a szintet.

"Szerintem az a tény, hogy megérkezett Charles, méghozzá hatalmas elvárásokkal, extra motivációt jelent számára" - mondta Vasseur Ericssonról a racefans.netnek. Pedig a csapat sok kritikát kapott 2017 végén, amikor inkább a svédet tartották meg az ígéretesnek tűnő Pascal Wehrlein helyett, aki ki is került idén az F1-ből.

leclerc-ericsson-sauber-2018



"Tavaly már sokkal jobb munkát végzett, mint előtte. A tél folyamán nagyon elszánt volt, nagyon sok súlytól is megszabadult. Ha megnézzük az eddigi futamokat, láthatjuk, hogy már a hétvége elejétől sokkal jobban teljesít. Pedig ez volt az egyik gyengesége tavaly, az első etapoknál mindig lemaradt, aztán vissza kellett zárkóznia, méghozzá túl mélyről. Idén más a helyzet és ez fontos számára, illetve a csapat számára is" - tette hozzá a csapatfőnök.

Tehát Ericsson most tényleg fejlődött, tényleg elszántnak tűnik és tényleg úgy fest, hogy jó hatással volt rá a Ferrari fiatal tehetségének érkezése - a kérdés inkább az, hogy miért nem váltotta ki belőle ugyanezt a Mercedeshez kötődő Pascal Wehrlein tavaly. Talán az számít ennyi, hogy idén a Sauber is közelebb van a középmezőnyhöz?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: