DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Válasz az IndyCartól: Épp a Haas beszél?

Az amerikai istálló csapatfőnöke – idén ráadásul nem is első alkalommal – magára haragította a tengerentúli versenyzőtársadalmat: Dario Franchitti vette zokon, hogy az IndyCarra negatív példaként hivatkozott.

A Formula-1 éppen az útkeresés időszakában tart: még mindig képlékeny, hogyan alakul 2021-tól a világbajnokság szabályrendszere és struktúrája. Ennek kapcsán intett a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner arra, hogy a Formula-1-et nem szabad lebutítani, mint az IndyCart, ahol egységes aerodinamika bevezetésével növelték az előzések számát.

Ahogy lenni szokott, amikor valakire negatív példaként mutogatnak, nem kellett sokat várni a válaszra az IndyCartól: ez Dario Franchittitől, a tengerentúli széria négyszeres bajnokától érkezett. „Igen, ki is akarna olyan szériát nézni, ahol előzések vannak, és a versenyzők azok, akik számítanak. Nagy különbség van az egységes alkatrészek és a ’lebutítás’ között” – írta a 2013-ban visszavonult skót versenyző a Twitterre.



„Amúgy pedig, nem a Haas az az autó, amelyet mások építenek és fejlesztenek?” – ütött övön alul Franchitti. Az amerikai istálló csekély mérnökgárdával dolgozik, ugyanis karosszériáját a Dallara gyártja, számos alkatrészt pedig a Ferraritól vesznek át. A csapatfőnököt sem kímélte: „Úgy tűnik, Steiner egyedüli képesítése az, hogy megtévesztő megjegyzéseket tesz.”

Nem ez az egyedüli alkalom, hogy a Haas vezetője éppen az Egyesült Államok versenyzőtársadalmát haragítja magára. Télen az váltott ki felzúdulást a tengerentúlon, hogy Steiner arról beszélt, nincs alkalmas amerikai pilóta, akit az istálló leigazolhatna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: