DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Azt hittem, hogy Lauda utál

Érkezéséhez a Mercedeshez, akkori motivációról, Niki Laudáról és Ross Brawnról beszélt a nosztalgiázó Lewis Hamilton: előretekintve azonban a Ferrarinak is adott egy fricskát.

Lewis Hamilton Bahreinben 100. nagydíját teljesítette a Mercedes színeiben: a német autómárka gyári csapatához 2013-ban csatlakozott, közismerten a háromszoros világbajnok, Niki Lauda – a Mercedes csapat elnöke –, valamint a legendás mérnök, az akkori csapatfőnök Ross Brawn meggyőzésére.

„Emlékszem, hogy Monacóban voltam, lent a medencében, 2012 nyarán. Niki pedig felhív, és azt mondja, »téged akarunk!«” – idézi a Mercedes F1-es részlegének hivatalos oldala Hamiltont. „Korábban úgy igazából sosem beszéltünk még mi ketten, én és Niki. És nem volt jó véleménnyel rólam, nem tudom, milyen okból. Nem igazán ismert, sosem találkoztunk és beszélgettünk.”

„Szóval hallottam, miket mond rólam a médiában, és azonban gondolkodtam, vajon miért utál engem Niki? Azután, amikor beszélgetni kezdtünk, különösen az első találkozón, elkezdtük felismerni, milyen sok közös van bennünk, és hogy hasonlóan gondolkodunk a versenyzésről. Olyan érzés volt, hogy »igazából nem is olyan rossz srác!« Azután Ross (Brawn) eljött édesanyám házába, és a konyhában ült le, ami cool érzés volt.”



„Úgy nőttem fel, hogy láttam, amint Michael (Schumacher) nyeri a bajnoki címeket, Ross pedig a bokszfalon volt a versenyeken. Tőlem pedig ugyanez az ember kérdezi anyám konyhájában, hogy lényegében vegyem át Michael helyét” – idézte fel találkozóját a csapatfőnökkel. „Tetszett a dolog, ahogyan Michael felemelte a nem sikeres Ferrarit. Csodálatos volt látni, és én is ilyesmit akartam csinálni. A McLarennél már mindent elértem, amit elérhettem. A Mercedest egy újszülöttnek láttam, amelyből lesz valami, ebben pedig én szerepet akartam játszani.”

Hamilton nem csupán a múltról, hanem a jövőről is beszélt, amelyet a Mercedesszel képzel el: „Része akarok lenni az utazásnak, amely során a Mercedes a történelem legsikeresebb Formula-1-es csapata lesz. Amennyire tudom, ebből ki akarom venni a részem az idő alatt, amely versenyzőként megadatott nekem, hogy másnak a jövőben nagyon sokáig tartson megismételnie. Ez a piros autókat és piros csapatot biztos felzaklatja, ezért ez lesz a célom” – szúrt oda burkoltan a legnagyobb riválisnak, a Ferrarinak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: