DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso távozását pedzegetik Spanyolországban

Lando Norris jön, Fernando Alonso megy, állítja egy spanyol lap. Amennyiben ez megtörténik, a kétszeres bajnok nagy eséllyel az F1-től is búcsút vesz.

A szezon végén Fernando Alonso elhagyja a McLaren istállót, írta a spanyol Diario Gol publikáció. A lap értesülései szerint Alonso „frusztrációja egyre nő” csapata teljesítménye miatt. A három keserű hondás év után Renault-ra váltva sem sikerült olyan versenygépet építeni, amely meccsben lenne a Mercedes, Ferrari és Red Bull triójával.

A McLaren-pilóták, Alonso és Stoffel Vandoorne szerződésében 2019-re egyéves opció szól, de a Diario Gol szerint Alonso nem él ezzel, helyette új kihívást keres. A lap arról ír, hogy a spanyol helyére a Formula-2-ben szereplő Lando Norris, a csapat 18 éves jelenlegi tartalékpilótája érkezik.



Jelen állás szerint a következő évre még számos csapat ülései betöltetlenek, a Ferrarinál Kimi Raikkönen, a Mercedesnél Valtteri Bottas helye szabadulhat fel, de még Lewis Hamilton sem írta alá szerződését. Ugyanakkor a fő esélyes az említett istállókhoz igazolásra a pilótapiac középpontjában levő Daniel Ricciardo, Alonso érkezése a „két dudás egy csárdában” esete miatt tűnik valószínűtlennek. Abban az esetben, ha élcsapatnál nem lesz számára hely, a kétszeres világbajnok elhagyhatja a Formula-1-et, hogy más szériákra összpontosítson – a WEC-ben már idén teljes szezont fut a Toyotával.

Alonso három futam után hatodik a világbajnokságban, a McLaren negyedik helyezett: de a versenyző és csapat legjobb eredménye ötödik helyezés Ausztráliában, amely inkább a szerencsés körülményeknek, semmint a tempónak volt köszönhető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: