DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Most Raikkönenért zúgolódik az olasz sajtó

Több elismert zsurnaliszta szerint a Ferrari másodszámúként kezeli Kimi Raikkönent, holott a finn idei formája „már bajnokra emlékeztetett”. Hosszú távon a korábbi világelső motivációján üthet vissza az elbánás.

Az olasz sajtó számon kérte a Ferrarit, hogy a szezon harmadik versenyén, Sanghajban arra használta fel Kimi Raikkönen kiállását, hogy védelmezze Sebastian Vettelt. A német bokszstratégiája a versenyeken rendszerint kedvezőbbnek bizonyul, és előfordul, hogy az istálló Raikkönennel kísérletez – a 2007-es világbajnok iránt tanúsított magatartás bosszantja az ország tekintélyes újságíróját.

„A kiállással a Ferrari arra használta fel Raikkönent, hogy lelassítsa Bottast és előbbre hozza Vettelt” – írta a La Gazzetta dello Sportban a veterán sportújságíró Pino Allievi. „Éveken át kritizáltuk Raikkönent, de 2018 kezdetén másféle harcszellemet láttunk tőle, és már bajnokra emlékeztetett minket. Ezt a Ferrarinak is fel kellene ismernie. Ahelyett Kimit büntetik a stratégiával, a csapat pedig egyszerűen Vettel megtámogatásaként tekint rá. Ez hiba, amely csak rossz hatással lehet a versenyző teljesítményére és a morálra.”



Egy másik szerző, Andrea Cremonesi is arra figyelmeztet, borulhat az egyensúly Maranellóban: „Ha Raikkönennel így bánnak, kíváncsi vagyok, a Ferrari meddig marad harmóniában” – idézte az F1i.com. Kimi Raikkönent is megkérdezték a stratégiáról, ő azonban nem mondott sokat, amin csámcsogni lehetne: „Nem tudom. Azt hiszem, a verseny oké volt” – nyilatkozta a szűkszavú finn.

Számos olasz lap ösztönözte a Kínai Nagydíjat követően a Ferrarit arra, hogy igazolja le a 2019-re szerződéssel nem rendelkező Daniel Ricciardót. Elképzelésük szerint az ausztrál Vettellel alkotna ütőképes párost, Raikkönennek így nem lenne maradása a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: