DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Raikkönen nem tudja, hol kapott ki Vetteltől

Úgy érzi, nem hibázott nagyot az utolsó gyorskörén a sanghaji időmérőn, de túl szoros volt az állás, így apróságokon múlt a pole. Német társa meglepődött a Mercedesszel szembeni fölényükön.

A Q3 első próbálkozásai után úgy tűnt, Kimi Raikkönen lehet a befutó a Formula-1-es Kínai Nagydíj időmérőjén, ám végül hiába futott a legvégén is legjobb részidőket az első két szektorban, Sebastian Vettel a pálya utolsó harmadán elcsente előle a pole-pozíciót. A kvalifikációt követően a finn nem tudta megmagyarázni, hogyan maradt alul világbajnoki éllovas csapattársával szemben:

„Igazából semmi sem történt. Vesztetten némi időt, de nem tudom, hol, nem követtem el igazán nagy hibát” – fogalmazott Raikkönen, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Elég szoros volt a helyzet Vettellel, ezért apróságokon múlott. Nem ideális a dolog, de a holnapi nap számít, szóval meglátjuk, mi fog történni.”

A csapattárs Vettel érthető módon elégedett volt az utolsó gyorskörével, viszont azt elismerte, hogy nem számított rá, hogy ilyen fölényben lesznek a Mercedesszel szemben – igaz, tart tőle, hogy vasárnap közelebb kerülnek Lewis Hamiltonék: „Meglepő, hogy ekkora az előnyünk, de nem csodálkoznék, ha vasárnapra eltűnne ez a különbség és szoros versenyt látnánk. Persze nem bánnám, ha így maradna, de úgy érzem, kiélezett futamra van kilátás a három topcsapat között” – vélekedett Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: