DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Raikkönen elégedett a Ferrari tempójával

Kimi Raikkönen összekapta magát Bahrein után, a finn mindkét kínai gyakorláson Sebastian Vettel előtt tudott végezni, és Lewis Hamilton is mindössze hét ezreddel tudta megelőzni őt a másodikon.

Jól kezdődött a kínai hétvége Raikkönen számára, hiszen mind az első, mind a második szabadedzésen Sebastian Vettelt megelőzve a második helyen intették le. A finn a lágy és az ultralágy gumikon körözött a pályán, és a gyors etapok mellett a versenytempóra is koncentrált. Legjobb idejét az utóbbi keveréken futotta meg.

„Eléggé jól sikerült a péntek” – idézi Raikkönent a FormulaSpy. „Meg vagyok elégedve az autóval. Úgy vélem, hogy jó az alap, amiről elindulhatunk, és ez nagyszerű. Az autóval nagyon betaláltunk már az elejétől kezdve, ezért könnyű finomhangolni a beállításokon. Az egyik körben forgalomba kerültünk, így biztos vagyok benne, hogy gyorsabbak is lehettünk volna.”

raikkonen



A finn ezután a versenyre való felkészülésről is beszélt: „A hosszabb etapokon nem találtuk a megfelelő elképzelést az időjárási körülmények miatt. Elkezdett esni, így nem sokat tudtunk menni, ezért egy kicsit nehéz megállapítani, hogy hol állunk. Ma közel voltunk, de ki tudja, milyen lesz az idő holnap. Sokat változhatnak a dolgok egyik napról a másikra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: