DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Verstappen Hamiltonnak: Könnyű a kicsit bántani

Először reagált nyilvánosan Max Verstappen a felé Lewis Hamilton által a bahreini verseny után elég pongyolán megfogalmazott kritikára. A holland nem érti, miért kapta fel mindenki a vizet egy versenybaleseten.

Nem kerülhette el a Red Bull hollandja, hogy meghívást kapjon a Kínai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatójára, hiszen a múlt hétvégi futamnak azzal együtt is ő volt az egyik főszereplője, hogy csak egy kört és egy kanyart tett meg érdemi tempóban, mielőtt fel kellett adnia a versenyt az autóján keletkezett sérülések miatt.

A Red Bullon az a defekt okozott komoly károkat, amit Verstappen a Hamilton elleni csata során szedett össze. A 2. kör kezdetén a holland előzéssel próbálkozott, ami végül a két autó koccanásával végződött, s a Mercedes kivágta a Red Bull bal hátsó kerekét. Noha Hamilton autója nem sérült, a leintést követően mégis indokoltnak tartotta, hogy egy lekicsinylő jelzővel illesse Verstappent, amit elcsípett a mindent látó és halló kamera is.

00118002_690



A 20 éves holland nem tartja magát hibásnak a történtekért, és csak egy észszerű indoklást lát arra, hogy miért őt vette ismét elő mindenki.

„Könnyű mindig a fiatalabb versenyzőt hibáztatni. Ez az egyetlen magyarázat, amit látok” – mondta a sajtó képviselői előtt. „Semmi okom nincs rá, hogy bármin is változtassak, mert nem hiszem, hogy bármit is hibáztam volna a hozzáállásommal. Egyszerűen megpróbáltam megelőzni egy autót, amire szerintem volt is esélyem.”

„Bevállaltam, de ilyen a versenyzés: néha bejön, néha nem. Az emberek mondhatnak bármit az ütközésről, de semmi őrültséget vagy rizikósat nem csináltam, egyszerűen csak ez most egy olyan eset volt, amikor nem jött be. Tekintsünk csak vissza a tavalyi mexikói versenyre, ahol viszont [a rajt után] összejött. Nem is értem, miért ugrál mindenki ezen a témán ennyire, amikor ez a versenyzés velejárója. Ezúttal nem hagytunk egymásnak elég helyet, de ez már csak így megy.”

Az ügy pedig ilyen formában lassan nyilatkozatháborúra kezd hasonlítani, hiszen Verstappen azt is elmondta, hogy személyesen még nem találkozott Hamiltonnal az eset óta. „Lehet, hogy majd beszélek vele, ha úgy érzem, hogy szükséges lesz” – intézte el az erre irányuló kérdést.

FRISSÍTÉS: A két pilóta nem sokkal később beszélt egymással a paddockban

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: