DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton bocsánatot kért Verstappentől

Az idősebb pilóta lévén Lewis Hamilton nem hagyta, hogy elszabaduljanak az indulatok a paddockban a Max Verstappennel történt bahreini ütközése miatt, s elnézést kért a hollandtól szükségtelen beszólásáért.

Bár a Bahreini Nagydíj második körében történt incidensért a közvélemény jórészt a holland túlzott rámenősségét tette felelőssé, a leintést követően Hamilton is befeketítette magát, amikor a visszajátszást megnézve egy „f” betűvel kezdődő és „fejre” végződő szitokszóval illette Verstappent, amit pechjére a kamera mikrofonja is rögzített.

A holland már adott is egy harciasabb hangvételű nyilatkozatot az esetről Sanghajban, de Hamilton nem szándékozott feleslegesen tovább feszíteni a húrt, így bűnbánatot tanúsított.

00118002_688



„Általában az eredményeimmel szoktam beszélni, de ez a baleset után nem így tettem” – ismerte el a crash.net-nek nyilatkozva. „Viszont épp az imént találkoztam Maxszel, és szerintem fontos, hogy mindig tiszteletet mutassunk egymás iránt. Különösen úgy, hogy én vagyok az idősebb, ezért éreztem úgy, hogy nekem kell odamennem hozzá. Szóval az előbb az autogramosztás közben megráztam a kezét és azt mondtam, ’nézd, bocsánat az előző versenyért’. Akár az ő hibája volt, akár az enyém, ez most már a múlt. Az ilyen gesztusok szerintem sokat segítenek abban, hogy két versenyző képes legyen továbblépni és a későbbiekben is tisztelni egymást.”

Persze ahogy ilyenkor lenni szokott, Hamilton megkapta a kérdést, hogy a továbbiakban változtat-e a hozzáállásán a Verstappennel szembeni csatákban, amire aztán a brittől meg is érkezett az ilyenkor szokásos válasz.

„Nem hiszem. Nézzék, nagyon tisztelem Maxet, és remélem, hogy ez azokból a megnyilvánulásaimból is látszik, amiket a tesztek alatt mondtam róla. Megvan benne a tehetség ahhoz, hogy világbajnok legyen, ezt mindannyian tudjuk” – mondta Hamilton. „Én is hozzá hasonló helyzetben voltam, csak egy kicsit idősebb koromban, amikor egy nagycsapathoz kerülve egyszerre kellett tanulnom és megbirkóznom a nyomással. De lenni fognak még jó versenyei és rossz versenyei is, ahogy nekem is vannak még ma is, függetlenül attól, hogy jóval idősebb vagyok nála.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: