DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Wolff: Most a legjobb Mercedesre van szükség

A Mercedes csapatvezetője szerint frusztráló a helyzet, de jól reagáltak rá, az viszont látszik, hogy az idei szoros küzdelemben nem férnek bele ilyen hibák, a legjobb formájukra van szükség.

Kettőből kettőt "bukott" eddig az utóbbi éveket uraló Mercedes és már most lépéshátrányba került a Ferrarival, valamint Sebastian Vettellel szemben - hiába fért fel a dobogóra Bahreinben Valtteri Bottas és Lewis Hamilton is, egyáltalán nem lehetnek elégedettek. Ezt Toto Wolff csapatvezető is így látja. 

"Nem úgy indult a 2018-as szezonunk, ahogy azt reméltük, sorozatban két futamon volt gondunk az egyik autóval és elvesztettük a győzelmet a másikkal. Mindkét verseny szoros küzdelemben, kis különbséggel dőlt el, de ez nem teszi jobbá a történteket, sőt, igazából még frusztrálóbb is ettől" - nyilatkozta Wolff a csapat kínai felvezetőjében.

mercedes1 



"A versenyfutás extrém szoros ebben az évben és Melbourne már egy egyértelmű jelzés volt, hogy ebben a világbajnoki küzdelemben most nem férnek bele tökéletlenségek, vagy hibák. Ugyan egy teljesen más futamot láttunk Bahreinben és teljesen más miatt veszítettünk, az üzenet ugyanaz volt: a legjobb formánkra van szükség" - folytatta a Mercedes csapatvezetője.

"Szerintem a csapatunk megfelelő módön reagált a kockás zászló után, ahelyett, hogy elégedettek lettünk volna a dupla dobogóval, mindenki realizálta, hogy a második-harmadik hely volt a minimum azok után, hogy mindkét Red Bull és Kimi is kiesett. Szóval elkezdtük elemezni, hogy mi ment félre Bahreinben és próbálunk fejlődni, erősebben visszatérni Kínában."

"Most meglehetősen boldogok vagyunk amiatt, hogy rögtön a következő hétvégén jön az újabb futam, így nem kell sokat várni arra, hogy megint versenyezhessünk. Sanghaj jó pálya volt számunkra korábban, szóval remélhetőleg lesz esélyünk kijavítani az elmúlt hetek néhány hibáját és olyan teljesítményt tudunk nyújtani, ami méltó a Mercedeshez" - zárta szavait Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: