DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ericsson elégedett az elért eredménnyel

Marcus Ericsson 50 futamot követően szakította meg a rossz szériáját, miután a kilencedik pontszerző helyen intették le a Bahreini Nagydíjon. A svéd nemcsak maga, hanem csapata számára is fontos pontokat szerzett.

Emlékezetes marad a bahreini verseny Ericsson és az Alfa Romeo Sauber számára. A svéd egy remek egykiállásos stratégiának köszönhetően két pontot szerzett. Ericsson lágy gumikkal rajtolt el, majd közepes keverékre váltottak, amivel abszolválni tudták a verseny hátralévő részét. A svéd az előkelő hatodik helyen is futott, de nem tudta tartani Nico Hülkenberg, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne tempóját, de így sem volt csalódott.

„Nagyszerű érzés visszatérni a pontszerzők közé, különösen ilyen korán a szezonban, amikor új fejezetet nyitottunk az Alfa Romeóval” – idézi Ericssont a The Chekered Flag.  „Nagyszerű jutalom ez mindenki számára a pályán és a gyárban.”

Ericsson



A skandináv pilóta ezt követően magáról a futamról is beszélt. „Jó stratégiánk volt ma, és kihívás volt megcsinálni a verseny végéig azzal az üzemanyag-mennyiséggel és gumival, amivel mentünk. Okosnak kellet lennem versenyzőként, nem keveredhettem felesleges csatákba, hogy biztosan ne használjam el túlságosan a gumikat. Nagyszerű csapatmunka volt, nagyon boldog és elégedett vagyok, és már várom, hogy továbbhaladjunk ezen az úton” – zárta bizakodóan Ericsson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: