DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Hamilton: Verstappen buta és tiszteletlen volt

A két pilóta az F1-es Bahreini Nagydíj elején koccant egymással, amely közvetve a holland kiesését okozta - a Red Bull pilótája Hamiltont vádolta, és ahogyan azt várni lehetett, a brit sem hagyta magát.

Rögtön a leintés után Lewis Hamilton f*szfejnek nevezte Max Verstappent, amiért a futam elején összekoccantak, a rövidebbet húzó holland azonban úgy vélte, hogy riválisa több helyet hagyhatott volna neki az egyes kanyarban. A dobogón harmadik helye miatt boldogan nyilatkozó Hamilton később úgy nyilatkozott a bahreini paddockban, hogy a holland manővere szükségtelen volt. „Összekoccantam Maxszel, szerintem szükségtelen ütközés volt” – idézte a Motorsportot a brit.



„A pilóták között meg kell lennie egy bizonyos szintű tiszteletnek. Meg kell néznem még egyszer, de úgy gondolom, hogy nem volt tisztességes manőver. Ez egy buta mozdulat volt tőle, mert nem fejezte be a versenyt, és úgy tűnik, mostanában eléggé hajlamos a hibákra. Ez szükségtelen volt tőle. Nem emlékszem, hogy pontosan a verseny melyik szakaszán történt, vagy hogy miért kerültünk abba a pozícióba, de hogy őszinte legyek, nem is igazán érdekel.”

Lewis Hamilton a verseny egy szakaszán még a győzelemre is esélyesnek tűnt – egészen addig, amíg biztossá nem vált, hogy Sebastian Vettel és Valtteri Bottas is kihúzza egy kiállással a Bahreini Nagydíjat. A pilótán végül az égiek is segítettek, ugyanis Kimi Raikkönen szerencsétlen bokszutcai incidense miatt kénytelen volt feladni a futamot, így melbourne-i második pozíciója után a britnek ezúttal be kellett érnie a harmadik pozícióval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: