DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Amikor zöld a lámpa, mennem kell

A finn pilóta Melbourne-ben legalább összehozott egy dobogót az elbukott győzelem után, Bahreinben azonban még célba sem ért, miután elütötte egyik szerelőjét második bokszkiállása alatt.

Két héttel ezelőtt Kimi Raikkönené volt a kedvezőbb bokszstratégia a Ferrari-pilóták közül, mégis lemaradt a győzelemről – de legalább dobogóra ért Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen mögött.

A harmadik hely Bahreinben is kinézett a finn számára, második kiállása azonban félresikerült: az indulást jelző lámpa túl gyorsan váltott zöldre, a bal hátsó keréknél dolgozó szerelője azonban még nem helyezte fel az új abroncsot az autójára. Mivel a 2007-es bajnok kilőtt a bokszból, elsodorta szerelőjét, aki síp- és szárkapocscsonttörést szenvedett.



„Nem tudom milyen állapotban van, persze ez nem túl kellemes számára” – nyilatkozta a finn rögtön a verseny után a Sky Sportsnak. „Akkor megyek, amikor a lámpa zöldre vált. Nem tudom, mi történt hátul, és sajnos megsérült” – mondta Raikkönen az incidensről.

A bokszutcában nem először történt gond idén, Melbourne-ben a Haas mindkét pilótája azért esett ki, mert a kerékrögzítő-pisztoly nem működött megfelelően, szintén a bal hátsó abroncsoknál.

„Az a munkám, hogy akkor induljak, ha a lámpa változik. Ettől többet nem tudok. Remélem minden rendben van vele. Nem fejeztük be a versenyt, ami szomorú, de sajnos megtörténik az ilyen” – tette hozzá a Ferrari versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: