DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A pénzhiány ellenére is menetel a Force India

A fennmaradásért küzd, Bahreinre mégis új fejlesztésekkel készül az F1 egyik nagy túlélője. A második futam következik, de a Force India idei autója szinte már teljesen átalakult.

A Formula-1 egyik leghatékonyabban működő csapatának mai napig nincs meg a teljes 2018-as költségvetése, ám ez nem akadályozza meg Vijay Mallya csapatát abban, hogy az eheti Bahreini Nagydíjra egy újabb fejlesztéssel szerelje fel autóit. A VJM11-es már a barcelonai teszteket követően is jelentősen átalakult, de az érkező vezetőszárnnyal ezt a csomagot egy újabb szintre tervezik emelni.

„Az autó fejlesztését tekintve minden a megszokott mederben folyik. Bahreinre érkezik egy új első szárny, ami a Melbourne-ben bevetett csomagot fogja kiegészíteni. Ezzel a változással a jelenlegi autónk a teszten használt típustól már teljesen eltérő, de mindig tanulunk valami újat róla. Az új aerodinamikai platformmal óriási fejlesztési potenciálra tettünk szert, szóval a szezon első negyedére további teljesítményt megcélzó fejlesztések is tervben vannak” – avatott be a részletekbe Otmar Szafnauer műveleti igazgató.

perez-eloszezon-2018-action



A tavaly és tavalyelőtt is negyedik helyen végző csapat a szezonnyitón nem mutatott valami acélos formát, az öt kieső ellenére Sergio perez a tizenegyedik, Esteban Ocon pedig a tizenkettedik helyen végzett. A gárda tehát pontok nélkül kezdte az idényt, de a barcelonai teszteket követően nem is számított ennél könnyebb évkezdetre. Szafnauer szerint a céljuk, hogy a fejlesztési versenyt a többieknél hatékonyabban végezve idén újra a legerősebb kiscsapatként zárják a szezont.

„Melbourne-ben nem ért minket meglepetés, a teszten nyilvánvalóvá vált, hogy a középmezőny jelentősen felzárkózott ránk. Idén nagy feladat lesz a negyedik helyezést megtartani, szerintem a konstruktőri pontok most sokkal egyenlőbben lesznek szétosztva a csapatok között. De azt se felejtsük el, hogy mindössze egyetlen futamon vagyunk túl, az F1-ben pedig gyorsan változhatnak a dolgok. A végén az fog számítani, ki hol végez – a fejlesztési verseny csak a folyamat eleje. Tavaly gyorsabban fejlődtünk a körülöttünk lévőknél, és idén is ez a tervünk. Keményen fogunk harcolni a célunkért, ami a negyedik hely megvédése lesz” – írta a crash.net.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: