DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hill: Menjen csak a Mercedes és a Ferrari is

Damon Hill kisebb csatába keveredett az interneten a Mercedes-Ferrari duó elleni kijelentése miatt. Az 1996-os világbajnok szerint a két gyártó teljesen tönkreteszi a jelenlegi Formula-1-et.

Dieter Zetsche, a Daimler konszern elnöke (a Mercedes anyavállalata) úgy véli, a Ferrari győzelme a szezonnyitón jót tesz a világbajnokságnak. A legtöbben úgy gondolják, a német gyártó úgyis behúzza zsinórban ötödik világbajnoki címét az ezer lóerőt meghaladó, csodamotorjának segítségével.

Az elnök azonban nem gondolja, hogy már elérték volna a bűvös határt. „Akár a Renault-ról, a Ferrariról, vagy a Mercedesről beszélünk, biztos, hogy nincs messze, hogy elérjük ezt a számot, de egyelőre még nem sikerült” – cáfolta a felvetést Zetsche.

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill nemrég a Twitteren közzétett üzenetében bírálta a két nagy gyártót, de leginkább a változások lehetősége ellen tett fenyegetőzéseiket, miszerint, ha nem az ő szájuk íze szerint alakulnak a Formula-1 szabályai 2021-ben, akkor elhagyják a sorozatot. A bajnok nem is bánná, mert szerinte a nagy gyártók teljesen tönkreteszik a száguldó cirkuszt.

A Mercedes és a Ferrari senkit nem engednének az élmezőny közelébe?


„Ha a Mercedes és a Ferrari kilépne a sorozatból, annál jobb lenne. Ezek a nagy gyártók a saját érdekeik miatt tönkreteszik a Formula-1-et. Egyáltalán nem akarnak játszani, csak mindig mindent saját magukénak tudni. Az FIA pedig sajnos elvesztette az irányítást a sportág felett” – írta Hill az interneten.

A Mercedes természetesen reagált, szintén a Twitteren. „Ezek a nagy gyártók tönkreteszik a sportot… nem emlékszünk, hogy panaszkodtál volna, amikor azt a sok versenyt nyerted a Renault-val, Damon” – így a Mercedes, erre azonban Hill vágott vissza, hogy ő ezeket a győzelmeket a Williams színeiben érte el.

Hill a Motorsport.com szakoldalnak azt is elmondta, hogy véleménye szerint a Mercedes és a Ferrari ezzel a fenyegetőzős taktikával akar javítani a tárgyalási pozícióján. Biztosak akarnak lenni abban, hogy továbbra is az élmezőnyben lesznek. A probléma sokrétű, mivel a domináns csapatok aránytalanul nagy jutalomban is részesülnek. Hill sem gondolja, hogy ez gyorsan megoldható, de legalább a szándékot szeretné látni ebben az irányban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: