DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Bottas nem pánikol, bízik a sebességében

A Mercedes finn F1-es pilótája az időmérős hiba mellett esélytelen volt a komoly eredményre Melbourne-ben, de saját bevallása szerint az ilyeneket már megtanulta feldolgozni tavaly.

Sosem könnyű Lewis Hamilton csapattársának lenni, egyrészt mert pokolian gyors, másrészt mert képes mentálisan is lebontani ellenfeleit - tavaly ezt már megtapasztalhatta Valtteri Bottas is, aki a bajnokság második felére saját bevallása szerint is szétesett. Nagyon fogadkozott, hogy 2018 más lesz és tanult a hibáiból, de az Ausztrál Nagydíjon nem tudott jól kezdeni, hiszen hibázott az időmérőn, emiatt hátulról rajtolt és nem is tudott átvágni a mezőnyön.

bottas2018



"Szerintem ez olyan dolog, amit tavaly megtanultam" - válaszolta az Autosportnak arra, hogy hogyan tudta feldolgozni ezt a kudarcot. "Minden hibából tanulni kell, de van egy határ, ameddig érdemes magunkat emészteni ezzel, mert mindjárt jön a következő futam és a lehet legjobb formában kell lennünk mentálisan."

"Úgy éreztem, hogy kezdem összerakni a dolgokat, a Q2-ben hasonló volt a tempóm, mint Lewisé, aztán ő kiváló munkát végzett a Q3-ban, amikor hibáztam. Tudtam, hogy a Q2-es körömben még sok maradt, tudtam, hogy megvan a tempóm. Nem volt ez egy jó hétvége, de mégis mit lehet csinálni? Az időmérős hiba tönkretette az egészet. Nem pánikolok, ez csak egy verseny volt a huszonegyből" - tette hozzá a finn mercedeses.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: