DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Nem versenyzett, csak próbált túlélni a Williams

Lance Stroll szerint egyáltalán nem is versenyezhetett az Ausztrál Nagydíjon, mert folyamatosan azzal kellett törődnie, hogy megfelelő hőmérsékleten tartsa az erőforrást és valahogy célba érjen.

Rosszul kezdte a szezont a Williams istálló, Szergej Szirotkin nagyon hamar feladta az Ausztrál Nagydíjat és Lance Strollnak sem volt esélye a pontszerzésre, ráadásul a tempójuk is csak az alsóházra volt elég. A fiatal kanadai pilóta szerint jelen pillanatban nem versenyeznek, egyszerűen csak túlélnek.

"Valamilyen okból rossz üzemmódban voltam a első körben, rögtön átadtam egy pozíciót Esteban Oconnak, azonnal hátrányba kerültem. Innentől kezdve szenvedtünk a tempóval, az autó nem azt csinálta, amit akartam, egyáltalán nem volt jó az egyensúly. Ráadásul gondjaink is voltak folyamatosan, figyelni kellett a hőmérsékletre, vissza kellett vennem, igazából nem is versenyezhettem" - nyilatkozta.

stroll-2018



"Egyszerűen csak próbáltam túlélni és behozni a célba az autót, de ez rengeteg időbe került. Egész hétvégén tudtuk, hogy nagyon sok gondunk lesz a futamon és igazából nehéz is egyet kiemelni közülük, annyi mindennel kellett megküzdenünk" - folytatta lemondó stílusú nyilatkozatát Stroll.

Paddy Lowe technikai igazgató szerint egyébként rosszul kalkulálták a motor körüli hőmérsékleteket és egyszerűen nem tudták kellő üzemmódban használni az erőforrást - elemezniük kell a helyzetet és azonnal kijavítaniuk a hibákat...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: