DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: Kubica szabotálhatja csapattársait

Az 1997-es világbajnoktól megszokhatjuk, hogy időnként egészen hajmeresztő jóslatokat fogalmaz meg. Most úgy véli, Robert Kubica saját érdekében megnehezítheti Stroll és Szirotkin munkáját.

2011-es, súlyos ralibalesete óta Robert Kubica távol tartotta magát a Formula-1-től, egészen a tavalyi esztendőig, amikor nyáron, először a Renault istálló autóival három ízben is tesztelt, majd év végén a Williams tesztcsapatát erősítette. Nem ment rosszul, de végül Szergej Szirotkinra esett a grove-iak választása, a lengyelt pedig harmadik számú pilótának szerződtették.

Sosem arról volt híres Jacques Villeneuve, hogy magában tartja véleményét. Elég gyakran odamondogat a Formula-1 résztvevőinek, ez most is így történt. Úgy gondolja, hogy a Williams gyenge teljesítménye és tapasztalatlan párosa a továbbra is versenyzői ülésről álmodozó Kubica malmára hajtja a vizet, esetleg ő maga is vitatható dolgokra vetemedhet ennek érdekében.

A ’97-es világbajnok nem kevesebbet képzel, minthogy az egyszeres futamgyőztes lengyel szándékosan igyekszik majd keresztbe tenni a beállításoknál és minden egyéb lehetséges módon a háttérben, hogy Lance Stroll és Szergej Szirotkin teljesítménye még rosszabbnak tűnjön, végül ő örökölhesse meg a Williams versenyzői ülését.

Nehéz elképzelni Robert Kubicáról ilyen rosszindulatot


„Nehéz értékelni a Williams jelenlegi helyzetét. A teszteken nehezen vezethetőnek tűnt az autó, az egyedüli, aki képes volt nagyjából kihozni a potenciált a gépből, az Robert Kubica volt” – nyilatkozta Jacques Villeneuve a Sky Italia csatornának.

„Robert az a pilóta, aki leginkább képes fejleszteni ezt az autót és könnyen lehet, hogy tudatosan úgy fogja alakíttatni, hogy a másik két versenyző számára nehezen vezethetővé váljon. A lengyel álma nem harmadik számúnak lenni, hanem versenyezni. Ezt a tényt nem szabad elhanyagolni. Ebben a szituációban én pontosan ugyanezt tenném” – fogalmazott keményen a világbajnok.

Elég kemény szavak ezek Villeneuve-től, vajon van bármilyen valóságalapja? Azt se feledjük el, hogy annak idején, 2006-ban, amikor a BMW-Sauber kirúgta Villeneuve-öt, éppen Kubica lépett a helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: