DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen az esőnek szurkol hétvégén

A Red Bull holland F1-es pilótája szerint gyors az autó, de egy kis víz segítene rajtuk, míg csapattársa, Daniel Ricciardo az egykörös tempó miatt aggódik - azt nem érezte megfelelőnek.

Főleg a második szabadedzésen mutatta meg oroszlánkörmeit a Red Bull az Ausztrál Nagydíj pénteki napján, hiszen Max Verstappen a második helyet szerezte meg alig 127 ezredmásodperccel lemaradva Lewis Hamiltontól - ugyan Daniel Ricciardo csak a hetedik helyen zárt, Verstappen tempója biztató lehet a csapat számára.

"A versenytempónk jónak tűnik és egyértelműen fejlődhetünk még, bár a Mercedes is nagyon erős, ez látszik. Ha a hétvége további részében esne egy kis eső, az segítene rajtunk, mert ez azt jelenti, hogy a teljesítmény kevésbé a motoerőtől függ és nehezebb irányítani, a mi autónk pedig általában erős az esőben, szóval szurkolok, hogy legyen csapadék" - értékelt a holland a nap végén.

verstappen2018



"Jó volt az autó, de egyértelműen elégedettebb voltam a hosszabb etapokkal, mint a rövidekkel. A kevés üzemanyaggal megtett körömet nem tudtam befejezni a piros zászló miatt, de őszintén szólva abban a kilenc kanyarban, amit addig megtettem, nem voltam teljesen elégedett az egyensúllyal. Összességében azért nem volt rossz és holnap azt hiszem, hogy esni fog, szóval nem tudom, hogy mennyire mérvadó ez a két szabadedzés" - tette hozzá Ricciardo.

Az ausztrál arról is beszélt, hogy bár valószínűleg tudnak még fejlődni, de az egykörös tempójukon sokat kell dolgozni, mert az nem az igazi - közben viszont Verstappennek ugye nincs ezzel gondja, hiszen ott van a Mercedesek között...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: