DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem akarnak nyomást a teszt miatt a Haasnál

Az amerikai F1-es istállótól sokan azt várják a remek teszteredmények alapján, hogy meglepetést okoz majd a szezonban, ám a csapatnál igyekeznek hárítani - óvatosak, bár optimisták Günther Steinerék.

Kiválóan szerepelt a teszteken a Haas istálló, ennek kapcsán pedig sokakban felmerült, hogy vajon robbanthat-e idén az amerikai istálló és előreléphet a középmezőny végéről akár mondjuk az elejére. Günther Steiner óvatos ezzel kapcsolatban még azok után is, hogy Lewis Hamilton dicsérte a csapat idei autóját.

"Ez igazán hízelgő, de legyünk reálisak, óvatosan optimisták vagyunk ezzel kapcsolatban. Őket kellene megkérdezni, hogy le akarták-e dobni ezzel magukról a terhet vagy sem, mi mindenesetre nem helyezzük magunkat nyomás alá a teszteredmények miatt" - magyarázta a csapatfőnök a riválisok mondataira reagálva.

haas_3



"Még semmit sem csináltunk, semmit sem értünk el. Jók voltunk a teszten, de ezért egyetlen pontot sem kaptunk, egyetlen trófeát sem nyertünk. A teszt az nem időmérő és nem verseny, sokat kell még dolgoznunk, de szombaton majd többet fogunk tudni arról, hogy valójában hol is tartunk a többiekhez képest. Azt tudjuk, hogy mi hol állunk, de még ha varázslatosak is vagyunk, akkor is hátul leszünk, ha valaki még varázslatosabb" - mondta Steiner.

Romain Grosjean, a csapat pilótája szerint viszont valóban elérhetik azt, hogy fél másodpercen belül legyenek a Ferrarihoz képest, amelyről Gene Haas elnök beszélt nemrég. "Mindenki a motort emlegeti és az valóban jelentős rész, de nekünk megvan a Ferrari felfüggesztése, hajtása, sebességváltója, ezek szintén azok. Ezért mondja Gene azt, hogy fél másodpercen belül akar lenni a Ferrarihoz képest és ez nem is irreális. A nagycsapatokkal fogunk harcolni, ami csodálatos a harmadik évünkben" - nyilatkozta a francia.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: