DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Aggódhat a Williams, figyelmeztet Stroll

A középmezőny eleje egészen megerősödött, így a Williams lehet a szezon egyik nagy vesztese. A jelek szerint a csapat a Spanyol Nagydíjig csak vegetálni fog, addigra oldják meg a teszteken felmerült problémákat.

A tesztidőszak alapján nehéz szezon vár a Williamsre, a tavalyi konstruktőri világbajnokság ötödik helyezettjére. A három nagycsapat mögötti harcba ugyanis bejelentkezett a McLaren, a Renault és a Haas is, az elmúlt két évben negyedikként végző Force Indiával pedig ugyancsak számolni kell. Mivel a Williams pilótapárosa sokkal rutintalanabb, mint bármelyik másik csapaté az említettek között, az istállónak egy azonos értékű autóval is nehéz dolga lenne – az FW41-gyel azonban koránt sincs minden rendben, ami Lance Strollt is aggasztja:

 „Kétségkívül aggódnunk kell, mert nem titok, hogy idén mindenki erősnek tűnik, nagy lesz a verseny” – idézi az Autosport a második szezonját megkezdő Strollt. „Ugyanakkor nyugodtnak kell maradnunk. Várjunk, mi történik hétvégén, hol állunk.”



A csapatfőnök-helyettes Claire Williams kiemelte, a tesztelés segített abban, hogy kiszűrjék az autó hibáit. Ezek azonban nem olyan problémák, amelyeket gyorsan ki lehetne küszöbölni, a csapat így csupán a Spanyol Nagydíjtól kezdve várhat nagy dolgokat, melyen jelentős fejlesztési csomag fog érkezni.

„Az őszinte összegzésünk az, hogy kissé többre számítottunk a teszteken. De tesztelni vagyunk ott, éppen az a lényeg, kiértékelni az autót, elsősorban megérteni, hol vannak a gyengeségek, aztán azon dolgozni rohamléptekben Ausztrália előtt, hogy ezeket kiküszöböljük. Az arra irányuló lehetséges ambícióink – nem mondom, hogy voltak ilyenek –, hogy az első háromban harcoljunk, talán kissé túl messze vannak tőlünk. A mi dolgunk, hogy gyorsan megoldjuk a gyengeségeket, és fejlesztéseket vigyünk a következő versenyekre. Óriási csomag érkezik majd Barcelonában” – mondta Claire Williams.

Azzal azonban a Willaimsnél is tisztában vannak, hogy a Spanyol Nagydíjig, az év ötödik versenyéig értékes pontokat veszíthetnek, amely a bajnoki helyezésekre is kihathat: „Azt lehet gondolni, hogy az év hosszú, nem számít, ha az első néhány versenyen gyengén teljesítünk. Valójában azonban létfontosságú, hogy az elejétől jól menjünk” – mutatott rá a csapatfőnök-helyettes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: