DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: Alonso más lett 2018-ra

A wokingi F1-es alakulat vezetője úgy véli, szemmle látható jele van annak, hogy spanyol pilótája megváltozott mentalitással vág neki az idei szezon küzdelmeinek.

Fernando Alonso mindössze 82 pontot szerzett az elmúlt három szezon során, legjobbja néhány ötödik helyezés volt, így érhető, miért tekint mindenki óriási várakozással 2018 elé a McLarennél. Bár az istálló felkészülését ismét technikai problémák hátráltatták, a spanyol elszántabb, mint valaha – legalábbis a versenyigazgató Eric Boullier szerint. „A versenyzők, különösen Fernando egy lehetőséget sem hagynak ki arra, hogy elmondják nekünk, mit rontottunk el” – idézte a franciát a Motorsport.



„Nézzük meg, egy másik Fernandót láthatunk idén. Már ebédnél itt volt, akkor, amikor nem is ő vezetett aznap. Tavaly este hétkor érkezett, most ebédidőben. Igen, boldog, és mindig, mindenből a lehető legjobbat akarja kihozni, mindig többet akar. Alonsónak más a hozzáállása ebben az évben. Nagyon sok időt tölt itt, még akkor is, amikor nem vezeti az autót, érdeklődve és támogatóan viszonyul felénk” – mondta Boullier.

A McLaren 599 körével az utolsó helyen végzett a legtöbb kilométert teljesítő alakulatok listáján – egyedül az vígasztalhatja őket, hogy még az időjárási viszontagságok ellenére is több időt tölthettek a pályán, mint egy éve a Hondával. Boullier a Renault-ra váltásról úgy vélekedett, hogy „tudjuk, hogy futamgyőztes motor van az autónkban. Lehet, hogy nem leszünk a mezőny legjobbja, de elég jók lehetünk ahhoz, hogy dobogókért és győzelmekért harcoljunk.”

„A csapatmorál nagy lökést kapott, izgatottak vagyunk. Azt kell mondjam, nagyon meggyőzött, hogy a McLaren meg tudta tartani a motivációját, hogy a legjobb versenyautót készítse, a változás pedig komoly erősítést jelent. Kicsit nekünk is változtatnunk kellett a hozzáállásunkon, a versenycsapatnál, a gárda működésében, melyek terén kissé lemaradtunk” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: