DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Egész hétvégén eshet az eső Melbourne-ben

A 2018-as F1-es szezon első hétvégéjére borús időt jósolnak a meteorológusok: az idénynyitó mindhárom napján megnyílhatnak az ég csatornái az Albert Park-i, utcai aszfaltcsík felett.

2010 óta minden Ausztrál Nagydíjat száraz pályán rendeztek, noha a viszontagságos időjárási körülmények néha közrejátszottak az erősorrend alakulásában a hétvégék során.

Mialatt a logisztikai munkatársak verőfényes napsütésben, és nagyjából 25 fokos melegben pakolják a csapatok felszereléseit, az előttünk álló szezonnyitó három napja az előrejelzések szerint nem menekül meg az esőtől. Pénteken, szombaton és vasárnap is felkerülhetnek a vizes pályára való abroncsok a változatos intenzitású csapadék miatt.



A szabadedzések napján késő délelőttől délutánig eshet az eső, a hőmérő higanyszála pedig nem kúszik feljebb 21 foknál: nem lesz hideg az ausztrál őszben, a helyi idő szerint délben és délután négy órakor kezdődő gyakorlásokon viszont beköszönhet az égi áldás.

Szombaton kissé rosszabb időjárás várható, erős felhősödéssel, viharokkal és néhol 50 km/h-s széllökésekkel kísérve. Ha hinni lehet a prognózisnak, vasárnapra sem javulnak a körülmények: a szél sebessége változatlan marad, egész nap enyhe eső várható, és várhatóan nem lesz melegebb 20 foknál.

Habár az előrejelzések némiképp módosulhatnak a következő napokban, egy biztos: izgalmas hétvége áll előttünk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: