DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Az idei Mercedes már nem díva

Lewis Hamilton örül, hogy nem érzi a W09-esen a tavalyi autó gyengeségeit, ám figyelmeztetett, egyelőre nem találják a Mercedes megfelelő egyensúlyát. Bőven van még mit tanulniuk az autóról.

A világbajnoki címvédő a dicséret hangján szólt az idei fejlesztésekről, mivel már érzi, sikerült a tavalyi gép gyengeségein túllendülni, ezt a versenyautót már nem hívhatjuk dívának. Ugyanakkor a gumikezeléssel és a megfelelő beállítások megtalálásával még jócskán akad gondjuk. A brit pilóta szerint a Red Bull jelenti rájuk a legnagyobb fenyegetést, de bíznak az idei Mercedesben.

A 2017-es modellnél ugyanis pozitív és negatív értelemben is előjött a dívaság, bár a második félévre jelentősen javult a helyzet és nem mozdult el annyira a szélsőségek felé a W08 irányíthatósága. A csütörtöki tesztnap után a négyszeres világbajnok biztos benne, nem léptek kétszer ugyanabba a folyóba.

A Mercedes egyensúlya még nem tökéletes


„Ebben a pillanatban úgy vélem, idén nem egy dívánk van. Semmit nem érzek a tavalyi problémákból. Bár még csak most kezdek igazán megismerkedni az autóval, dívának semmiképpen sem hívhatjuk. Aztán később meglátjuk, igazam van-e” – nyilatkozta Lewis Hamilton a Crash.net szakoldalnak.

„Egyensúly terén még közel sem tökéletes, de élvezet vezetni a Mercedest. Amint elhagyom a garázst és elérek az első kanyarhoz, uhh srácok, bárcsak érezhetnétek ti is ugyanezt. Csodálatos érzés. Óriási leszorítóerővel rendelkezünk, tegnap padlógázzal vettem be a kilences kanyart, nem emlékszem, hogy az elmúlt tíz évben tehettem volna hasonlót, ez eszméletlen!” – dicsérte rakétáját Hamilton.

„Nagyon várom, hogy végignézzem az autó folyamatos fejlődését és egyre inkább megértsem annak működését. Ebben a pillanatban a gumik viselkedését még nehéz megérteni ezen a pályán, ellentétben például Abu Dhabival, ahol jóval könnyebb volt. Nem tudjuk, szenvedni fogunk-e Ausztráliában, de izgatottan várom, hogy az abroncsokkal kapcsolatos gondokat is teljes egészében megoldjuk” – tette hozzá a brit ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: