DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Stroll: Kubica értékes számunkra

A kanadai versenyző úgy véli, hogy lengyel kollegájának F1-es múltja sokat érhet a csapat számára, és ez segíthet jó irányba terelni az autó fejlesztését az előttük álló szezonban.

Mint ismeretes, a Williams a Szergej Szirotkin-Lance Stroll párossal vág neki az idei kiírásnak, míg Robert Kubica a csapat teszt- és tartalékversenyzője lesz. A lengyellel való kapcsolatáról nemrég beszélt Szirotkin, most azonban Stroll érezte úgy, hogy szóljon pár szót Kubica szerepéről.

kUBICA



A kanadai az F1i.com-nak adott interjúját rögtön azzal kezdte, hogy kifejezte, milyen fontos a gárda számára a lengyel versenyző jelenléte. „Nagyszerű számunkra és a csapat számára is. Robert hatalmas tapasztalattal bír a Formula-1-ben, és ez nagy segítség lehet nekünk a helyes irány megtalálásában a szimulátor és az autó között. Ebben segítségére lehet az is, hogy néhányszor részt vesz az első szabadedzéseken. A tény, hogy már sok nagyszerű F1-es autót vezetett és sok kiváló csapatnál járt, nagy hasznunkra lehet, mert ez egy kihívásokkal teli év lesz.”

A grove-i alakulat Kubicának teszteken és három szabadedzésen ad majd lehetőséget, hogy autóba üljön, emellett szimulátorozni fog majd a lengyel. „A jelenlegi szabályozás mellett nincs sok lehetőség tesztelni az F1-ben” – kezdte Kubica. „A szimulátornak nagyon fontos szerepe lesz. Mivel ennek a projektnek a részese vagyok, ezért fontos nekem, hogy össze tudjam hasonlítani a szimulátort a valósággal, hogy a lehető leghatékonyabban alkalmazzuk ezt a technológiát a jövőben.”

A második F1-es szezonjába lépve Stroll azon lesz, hogy a tavalyi évben szerzett tapasztalatokat a lehető legjobb módon fel tudja használni az új idényben. „Minden új szezon előtt nagyon sok a várakozás és a megválaszolatlan kérdés, és ez még izgalmasabbá teszi az egészet. Egy idénnyel a tarsolyomban már nagyon várom, hogy ismét pályára guruljak, és kipróbáljam, hogy milyen az új autó. Amíg nem lépünk pályára, addig nem tudjuk, hogy a konkurencia mit csinált, de nagyon izgatott és optimista vagyok a csapat által épített autót illetően. A múlt év egy tanuló szezon volt számomra, és már kíváncsian várom, hogy 2018 mit tartogat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: