DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas: Nagyobb elvárások, kisebb nyomás

A finn pilóta a 2018-as szezont már nem újoncként kezdi a Mercedesben, ami azt is jelenti, hogy jobb teljesítményt kell nyújtania a tavalyinál. Ennek ellenére Bottas nem érez nagyobb terhet magán.

Ha valaki egy olyan autóban ül, mint a Mercedes, nem lehet más célja, mint a világbajnoki győzelem. A hibrid-korszak nagy része arról szólt, hogy a német alakulat versenyzői harcolnak a bajnoki elsőségért.

A 2017-es szezon viszont mást hozott: a Ferrari beleszólt a versengésbe, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel csatájáról szólt az év, a Mercedes újonca, Valtteri Bottas viszont háttérbe került a két világbajnok mögött.

 bottas-a-nyomasrol-2018



A 2017-ben három győzelmet arató és a bajnoki tabella harmadik pozíciójában végző Bottas tudja, hogy 2018-ban már jobb teljesítményt kell felmutatnia a tavalyi produkciójánál: „Most, hogy már nem vagyok kezdő, többet vár el tőlem a csapat, ahogy jómagam is. A tavalyinál egy jobb szezont célzok meg, és biztos vagyok benne, hogy a Mercedes is jobb teljesítményt remél tőlem az idei évben.”

A finn pilótával 2017-ben egy évet hosszabbított csapata, és nem lehet biztos a helye jövőre, hiszen van néhány feltörekvő tehetség, aki joggal pályázna helyére. Ennek ellenére Bottas egyelőre nyugodtnak tűnik: „Tavaly ilyenkor sokkal nagyobb nyomás volt rajtam. Még mindig ott lebegnek előttem a céljaim, és egyre éhesebb vagyok a győzelemre és a sikerre. Most egyértelműen kisebb a nyomás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: