DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz rengeteget vár a szezontól

A téli tesztek közeledtével egyre éhesebbek a versenyzésre a Formula-1-es pilóták. Így van ez Carlos Sainz esetében is, a spanyol fejlődést vár magától és az autótól is, amit már nagyon kipróbálna.

Megérkezett a Renault istálló idei rakétája, az RS18. Nico Hülkenberg is utalt rá, hogy már nehezen bírja autóversenyzés nélkül, így alig várja, hogy a teszteken és a versenyeken vezethesse a fekete-sárga versenygépet. Hasonlóan áll a dolgokhoz spanyol csapattársa is, izgalmas szezonnak nézünk majd elébe, csapaton belül sem lesz unalmas a vetélkedésük.

„A jelszó a kemény munka. Fő célom, hogy pilótaként és csapatként is előrelépjünk, azt viszont elég nehéz még megjósolni, hogy mekkora lesz ez az előrelépés. A téli szünetben rengeteget jártam a gyárat, mindenkit láttam, hogy a legjobbját adja a csapat érdekében. Izgalmas szezonra számítok” – nyilatkozta Carlos Sainz a Renault hivatalos weboldalán.

Vajon olyan gyors is lesz, amilyen szép az új autó?


„A Renault olyan, mint egy nagy család, jó az itt dolgozók között lenni. Sok új embert, új gépet, új épületet láttam, bővül a csapat. Mindenki azon dolgozik a gyárban, hogy ismét a csúcsra kerüljünk. Versenyzőként ezt látni nagyon is motiváló. A tavalyi utolsó négy verseny sokat segített, hogy hamarabb megszokjam az új környezetemet. Idén már úgy mehetek majd tesztelni, hogy jobban ismerem a mérnököket és a szerelőket, nem beszélve az autóról” – tette hozzá a fiatal spanyol.

„A szünetben sokat pihentem, a családomra és a barátaimra is végre volt időm. Január másodikától pedig újra szigorú edzésprogramot követek, az ehhez tartozó, speciális étrenddel. A legmagasabb szinten van a motivációm, ez a felkészülésben is csak előnyömre válik. A Monte Carlo Ralin megtett gyorsasági szakasz pedig egy igazi bónusz volt” – tért ki januári kalandjára Sainz.

„Az új autó? A design nagyon ígéretes. Több olyan részletet is megismertünk már rajta, ami ösztönöz minket. Alig várom, hogy beleülhessek és megoszthassam tapasztalataimat a csapattal” – tekintett előre az RS18 vezetésére Sainz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: