DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Megtette első köreit a Sauber és Toro Rosso

A Red Bull példáját követve két újabb csapat megjáratta 2018-as autóját Barcelonában és Misanóban. A Hondára váltó Toro Rosso úgy, hogy még be sem mutatta a modellt.

Öt nappal a hivatalos tesztelés kezdete előtt F1-es motor hangja töltötte meg a barcelonai pályát: a Sauber – rangos partnere révén már Alfa Romeo Sauber néven – bejáratta kedden bemutatott, C37 névre keresztelt autóját. Marcus Ericsson és az újonc Charles Leclerc is beült a volán mögé, az eseményről pedig egy rövid videót tett közzé az istálló. 

Ugyancsak kipróbálta 2018-as autóját a Toro Rosso, amire a Sauberhez hasonlóan filmforgatás címszó alatt volt lehetősége – ennek keretében legfeljebb 100 kilométer teljesíthető évi kétszer. Ők helyszínnek a faenzai bázishoz közel eső Misanót választották. A Toro Rosso esetében az érdekesség, az, hogy a csapat csak február 26-án leplezi le új autóját. Így bár a közösségi médiában ők is közzétettek egy rövid videót, hogy hírt adjanak a bemelegítésről, ebben csak az aszfaltot mutatták, miközben a Honda-motor hangja hallatszott.

A Sauber és Toro Rosso a második és harmadik csapat, amely mozgásba hozta idei konstrukcióját: a Red Bull előzte meg őket, amely már hétfőn Silverstone-ban körözött az RB14-gyel, mígnem Daniel Ricciardo falnak ütközött vele. Más csapatok is élnek a filmforgatás által biztosított lehetőséggel, hogy már az első teszt előtt megmozgassák autójukat, és idejekorán kiszűrjenek esetleges hibákat. Csütörtökön a Mercedes autóbemutatóját Silverstone-ban tartja, ahol pályára is küldi a versenygépet. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: