DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso, Verstappen és Ricciardo autóztat nézőket a szezon során

A Formula-1 újabb izgalmas programot indított el 2018 előtt: a versenypályákon pilóták visznek körbe szerencséseket szupersportkocsikkal – az Aston Martin és McLaren csatlakozott a kezdeményezéshez.

A VIP-vendégeket és kiválasztott nézőket szállító kétüléses autóhoz hasonló új programot talált ki a száguldó cirkusz: a Formula-1 Pirelli Hot Laps keretében profi versenyzők (köztük F1-es pilóták) visznek körbe nézőket, hírességeket és különleges vendégeket a pályákon közúti szupersportkocsikkal.

Mint a névből kiderül, a kezdeményezés mögött a Formula-1 abroncsbeszállítója, a Pirelli áll, a formula1.com-on olvasható bejelentés szerint pedig már két autógyártó csatlakozott hozzá. Egyikük az Aston Martin, amely egyben a Red Bull névadó szponzora is. Ők elsősorban az új, 4 literes, ikerturbós V8-motoros Aston Martin Vantage-t vetik be, amely pilótái között Max Verstappen és Daniel Ricciardo is szerepelni fog.



A program szintén maga mellett tudhatja a McLarent, amely 720S szuperautóját viszi el a helyszínekre – ez az autó három másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, maximális sebessége pedig 341 km/h, az utasoknak így biztosan maradandó élményben lesz részük, különösen úgy, hogy a volán mögött Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne, a tartalékpilóta Lando Norris, valamint a csapat kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen kezében lesz majd. A hírek szerint más, vezető autógyártók részvételét a programban a hetekben jelentik be.

Amit tudni lehet még, hogy a Formula-1 Pirelli Hot Laps a Bahreini Nagydíjon veszi kezdetét, és összesen tíz helyszínen tartják meg, melyeket szintén nevesíteni fognak a közeljövőben. Reméljük, hogy a Hungaroring is ezek között fog szerepelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: