DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: A Mercedest is legyűrhetjük

A bika felhergelve, indulhat a roham – a Red Bull pilótája arról fantáziál, a tavalyi lendületből építkezve idén már a legnagyobbakkal küzdhetne meg csapata. Vérre szomjazik az ausztrál.

A Red Bull 2017-es teljesítményét egy felfelé ívelő grafikonnal jellemezhetnénk egyszerűen: a Milton-Keynes-i gárda egy lassú kezdet után az idény második felére talált rá saját magára, így lett lehetősége Max Verstappennek is tavalyi két futamgyőzelemre. A holland csapattársa, Daniel Ricciardo hiszi, hogy az év végén felvett lendülettel 2018-ban akár még a dobogó teteje is elérhető lesz számukra.

„Nem bíztuk el magunkat” – magyarázta a Red Bull Youtube csatornáján. „Tudjuk, hogy a céljaink érdekében még dolgoznunk kell, de egy dolog biztos: idén vérre szomjazunk. Úgy gondolom, megverhetjük a Ferrarit és a Mercedest is. Most nem változott valami sok szabály, az autónk pedig elég sokat fejlődött a tavalyi év során - ezt a lendületet elméletileg tovább tudnánk hozni az idei évre. Magabiztos vagyok, szerintem többször leszünk képesek felvenni a harcot. Az idő majd megmondja” – elemezgette helyzetüket.

Bár Ricciardo magabiztosan tekint a közeljövőbe, egyelőre nincs olyan konkrét mérföldkő, amit idén el szeretne érni. „Tűztem ki magam elé célokat, de semmi olyasmit, hogy például a harmadik futamra már két dobogós helyezést és egy pole pozíciót akarok magaménak tudni” – árulta el. „Én nem így tűzök ki célokat. Magamhoz akarok hű lenni, és biztosra akarok menni, hogy minden egyes futamra a lehető legjobban készültem fel – így tudom, hogy minden helyzetből kihozhatom a maximumot.”

A Red Bull karosszériája a Renault szerint már tavaly is a mezőny egyik legjobbja volt, így a legfontosabb kérdés az lesz, vajon a franciák mennyit tudtak csiszolni az erőforrásukon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: