DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem annyira biztos a Holland Nagydíj visszatérése

Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy Hollandia ismét F1-es nagydíjat rendezne. Ez Max Verstappen miatt különösen jó ötletnek tűnik, ám az egykori versenyző figyelmeztet, ez még nincs lejátszva.

Robert Doornbos 2005-ben és 2006-ban volt a száguldó cirkusz mezőnyének tagja. Pályafutása igen mérsékelt sikerrel zárult, ugyanis beugróként összesen tizenegy versenyen vett részt, de a pontszerzés közelébe sem jutott. Természetesen az egykori holland pilóta is szeretné, ha hazája visszakerülne a Formula-1 térképére, de egyáltalán nem biztos, hogy ez sikerül.

Mind Zandvoort (egy korábbi, történelmi helyszín), mind Assen fontolgatja, hogy F1-es nagydíjat rendez a jövőben, ezért pedig lépéseket is tettek már. A megvalósíthatósági tanulmányokon és a Liberty Mediával történt előzetes tárgyalásokon már részben túl is vannak, de a hírek szerint tovább folytatódnak a megbeszélések.

Verstappen egy seregnyi nézőt vonz Belgiumba is


„Az esélyeink még mindig elég kicsik. Zandvoort már felbecsülte a lehetséges költségeket, Charlie Whiting pedig megvizsgálta az asseni pályát. Ezek a biztató hírek. De nem feledkezhetünk el a konkurenciáról” – nyilatkozta Robert Doornbos a Ziggo Sport Totaal lapnak.

„Már most igen sok európai verseny van a naptárban. Idén ráadásul három, zsinórban egymás után megtartott futam is lesz, Franciaország, Ausztria és az Egyesült Királyság. Számos más ország is szeretne futamot rendezni. Igaz, hogy a Formula-1 vezetősége igencsak lelkes Verstappen miatt, így azért lehetséges, hogy sikerül” – tette hozzá a korábbi holland versenyző.

Doornbos számára az jelenti a fő félelmet, hogy a holland piac kevésbé lehet vonzó a vezetés számára, jobban jövedelmező helyszínek is versenyeznek. Ugyanakkor Max Verstappen népszerűsége sokat nyomhat a latban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: