DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Minden bánata elszállt a McLarennek

Új motor mellett új szponzorral is gazdagodtak a mclarenesek, akik úgy érzik, három év után most minden sínen van. Vezérigazgatójuk már az idénynyitón az élmezőnybe várja magukat.

A napokban bejelentette egyik új támogatóját a McLaren. A CNBC amerikai médiaszolgáltatóval kötöttek szponzori együttműködést, közös rendezvényükön pedig az angolok vezérigazgatója, Zak Brown is megszólalt pár mondat erejéig. „A tavalyi volt a McLaren történetének legrosszabb szezonja. Roppant fájdalmas utóbbi három éven vagyunk túl” – árulta el újdonsült partnerének, vélhetően arra is utalva, hogy innentől már csak jobb lehet.

mclaren_mercedes_2017_action

Vajon kisebb pénzből el tudják majd kapni az élmezőnyt?


Brown 2016-os csatlakozása óta marketingtudásával is hozzájárult a wokingi gárda boldogulásához, ám a McLaren még az ő szakmai ismereteivel sem képes olyan pénzügyi szinten mozogni, mint a Ferrari vagy a Mercedes. „Drága sport ez – a két legnagyobb csapattal pénzügyileg képtelenek vagyunk versenyezni. Ettől függetlenül egyike vagyunk a négy legnagyobbnak, de pénzügyileg még fejlődnünk kell, annyi erőforrást kell belepumpálnunk a versenycsapatunkba, amennyi csak lehetséges.” 

Akárhogy is alakul a McLaren és a Renault együttműködése, egy pozitívum már biztosan jár a wokingiak új motorszállítójával – a brit csapat tagjai rég voltak ilyen lelkesek, mint most. Ebben Brown is osztozik, aki azonnal az élmezőnybe várja két autóját. „Jelentőset léphetünk előre, ha jól bánunk a pénzügyekkel” – folytatta. „Szerintem Ausztráliában már az elejében láthatnak minket” – bizakodott.

A United Autosport főnökeként Zak Brownra most hétvégén F1-en kívüli feladat hárul: a csapat többek között Fernando Alonsóval áll rajthoz a daytonai 24 órás versenyen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: