DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norrist nem érdekli, hogy Hamiltonhoz mérik

Lando Norris a Formula-3-as Eb megnyerése után az F2-ben fogja megmérettetni magát 2018-ban. 2017-ben a hungaroringi teszten egy F1-es autót is kipróbálhatott, és ekkor sokakat Hamiltonra emlékeztetett.

A fiatal brit tehetség már 18 évesen a McLaren tartalékpilótája, és úgy tűnik, nem akar megelégedni ennyivel. Korábban elmondta, az F2-es bajnoki címet is meg akarja szerezni, mert ez az egyenes út ahhoz, hogy valaki az F1-ben szerepelhessen.

A Hungaroringen tartott nyári teszten remek tempót mutatott a brit, és sokan már most egy fiatal Hamiltont látnak benne. Norris így vélekedik az esetről: „Ad egy kis motivációt nekem ez a dolog, de nem eget rengető mennyiségben. Jó arra gondolni, hogy körülbelül ugyanolyan a tempóm, mert őt ez a Formula-1-ig vitte, és most már egy négyszeres világbajnok. Ha én is így folytatom, akár én is elérhetem ugyanezt, ez pedig valóban motivációt jelent.”

 norris-hamiltonhoz-hasonlitasrol-2018



„De ettől eltekintve, megpróbálok nem arra gondolni és nem azt fejtegetni, amit mások mondanak. Azért csinálom ezt az egészet, mert nagyon élvezem. Ez nem olyan, hogy nem élvezem, csak jó vagyok benne, így remélhetőleg ki tudom hozni majd a legtöbbet a karrieremből” - folytatta gondolatmenetét a fiatal brit.

Norris céljait is elárulta: „Szeretnék csak arra koncentrálni, amit csinálok, a lehető legtöbbet együtt dolgozni a csapattal, mindenkit megismerni, a lehető legjobbamat nyújtani, remélhetőleg nyerni, ami aztán még jobbá teszi az egészet. Nem arra gondolnék, amit mások mondanak. Inkább megpróbálok koncentrálni a munkámra, és győzni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: