DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Giovinazzi nem érti, mit keres Kvjat a Ferrari kötelékében

Nemrég jelentette be a Ferrari a hányattatott sorsú Kvjat leigazolását. Akkor úgy fogalmaztak, tesztpilótaként számítanak rá, azonban Giovinazzi számára továbbra sem egyértelmű az orosz szerepe.

Mint ismeretes, sem Kvjat, sem Giovinazzi nem rendelkezik szerződéssel a 2018-as F1-es szezonra. Az utolsó ülés a Williamsé volt, ahol ugyan szóba került az orosz neve, de végül honfitársát, Szergej Szirotkint igazolták le a grove-iak, így a még mindig fiatal Kvjatnak be kellett érnie egy ferraris szerződéssel, de kérdés, hogy ezzel meg tudja-e menteni leszállóágban levő karrierjét.  Az olasz, aki szintén a Scuderia kötelékében van, egy fokkal jobban áll, ugyanis a Ferrari és a Sauber tartalékpilótai állását is megszerezte, így kétszer nagyobb esélye van egy esetleges beugrásra, arról nem is beszélve, hogy a svájciak harmadik számú versenyzőjeként szabadedzéseken is lehetőséget kap majd. Azt, hogy az olaszoknál miként működnek együtt az orosszal, egyelőre még nem tudja:

„Még fiatalon gokartozunk együtt. Itt lesz ő is a Ferrarinál, de nem tudom milyen szerepet szánnak neki. Lehet, hogy vele fogok dolgozni, de ez még nem biztos.” Saját szerepét illetően azonban tisztában van: „Jelen állás szerint továbbra is a Ferrari harmadik számú pilótája leszek, ezért sok munka vár rám Maranellóban a szimulátorban, és ott leszek a Ferrarival minden versenyhétvégén.”

00117020_623_1



Az sem titok, hogy az olasz nemrég részt vett egy Formula-E-teszten, de ezzel kapcsolatban megerősítette, nem az elektromos széria számára az első számú szempont, és más kategóriákban sem kíván rajthoz állni, ha nem szükséges, a bizonytalanság azonban érződött a válaszában. „Még nem tudjuk, meglátjuk, hogyan alakul a Ferrarival. De pillanatnyilag csak a ferraris munkára koncentrálok, a többit majd meglátjuk.”      

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: