DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrarival egy napon érkezik az új Mercedes, nyomukban a McLarennel

December vége óta egyedül a Ferrari autóbemutatójának napját ismertük, három héttel később azonban több csapat is egyszerre robbantotta a rajongók által a tél folyamán leginkább várt hírt.

f1-w07-hybrid-car-launch



A Toro Rosso után most a legnépszerűbb csapatok közül kettő, a Mercedes és a McLaren is leleplezte a leleplezés dátumát, méghozzá nagyon közel a Ferrari már ismert február 22-ig időpontjához.

A címvédő alakulat konkrétan ugyanarra a napra, szintén 22-ére ígéri új autójának bemutatását, mint a tavalyi fő riválisa. De még mielőtt rátértek volna az esemény részleteire, a brackley-iek a sajtóközlemény kezdetén zárójelben és egy mosolygós hangulatjel kíséretében rögtön megjegyezték:

„Mielőtt bármit is mondanátok, igen, tudjuk, hogy ugyanazt a napot választottuk, mint a maranellói barátaink, de együttműködünk velük annak biztosítása érdekében, hogy a mi eseményünk programja és az Olaszországból érkező online közvetítés között ne legyenek ütközések. Elvégre mi is ugyanakkora érdeklődéssel fogjuk azt követni, mint ti!”

Míg a Ferrari az interneten, addig a Mercedes egy tényleges médiaeseményen leplezi le a W09-est a silverstone-i pályán, ahol az autó első, 100 km-es bejáratásán is átesik Lewis Hamilton és Valtteri Bottas közbenjárásával.

DT0IdzBWkAQoq9j

A Toro Rossóval és a Mercedesszel azonban még mindig nem ért véget a bejelentések sora erre a napra, hiszen a McLaren is kitűzte a jeles dátumot, méghozzá február 23-ára, péntekre, egyetlen nappal a Ferrarié és a Mercedesé után. A Renault-motorral a szezonnak sötét lóként nekivágó wokingiak szűkszavúbbak voltak, csak az alábbi rövid videóval közölték a tényt és helyszínt sem neveztek meg, bár a Motorsport információi szerint a csapat bázisán lezajlott tavalyi leleplezés után az idei valószínűleg Spanyolországban fog megtörténni, elvégre akkor már csak három nappal járunk majd a barcelonai teszt kezdete előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: