DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kőkemény menet vár a McLarenre

Bár a Renault motorjai elvben jobbak a Hondáénál, a wokingi F1-es istálló előtt a gyári csapat és a Red Bull is ott áll legyőzendő félként - Nigel Mansell bízik benne, hogy a franciák mindenkit egyenlő bánásmódban részesítenek majd

Valóságos keresztet vett le a válláról a McLaren a tavalyi év végén, amikor három nyögvenyelős évet követően Renault-ra cserélte a Honda motorjait. A japánok így a Toro Rosso kizárólagos partnerei lettek, a wokingiaknak azonban a franciák gyári alakulatával, sőt, a rombuszos cég másik kirakatcsapatával, a 2010 és 2013 között négy-négy egyéni és konstruktőri világbajnoki címet szerző Red Bull-al is meg kell küzdeniük.



Igaz, paddock-pletykák szerint a Milton Keynes-iek és a Renault kapcsolata igencsak a végét járja már, és a STR-Honda kapocs csak ugródeszkát jelent a jövőbeli megállapodás előtt. Nigel Mansell, 1992 világbajnoka mindenesetre reméli, hogy egykori csapata, a McLaren ugyanolyan bánásmódban részesül a Renault felől, mint a gyáriak és a Red Bull az elmúlt évek során.

„Kemény lesz, de remélhetőleg közel kerülnek majd, és hogy a Renault igazságosan jár el motorszállítóként” – nyilatkozta a brit a Motorsport.tv-nek az Autosport International kiállításon.

„Természetesen a Mercedes nem akarta támogatni őket, mert nem szerették volna, ha riválisokká válnak. A Forma-1-ben nagyon nehéz egyenlő erőviszonyokat kialakítani. Viszont sokkal inkább erre van szükségünk, jó lenne 26 autót látni a rajtrácson, ahol nem költenek dollármilliókat arra, hogy kikerüljék a szabályokat” – tette hozzá Mansell, aki nagyra értékeli az F1 biztonságáért tett erőfeszítéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: