DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Hamilton: Én csak egyetlen láncszem vagyok

Nem tartja magát a csapat vezetőjének a négyszeres F1-es világbajnok, aki azt is elárulta, hogy az előző télen új alapokra kellett helyezniük a kapcsolatukat a Mercedesszel a korábbi viszályok miatt.

Amióta a Mercedes 2014-ben a Formula-1 legmeghatározóbb csapatává lépett elő, folyamatosak voltak a feszült helyzetek csapaton belül, elsősorban Lewis Hamilton és Nico Rosberg párharcának köszönhetően. Ez 2016-ban csúcsosodott ki, amikor többször is összeütköztek a pályán – a leglátványosabb a barcelonai első körös kiesés volt –, majd a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon Hamilton azzal mérgesítette fel az alakulatot, hogy többszöri kérésre sem növelte a tempóját, mivel szándékosan igyekezett lassítani a vb-címre törő Rosberget.

hamilton-wolff-2017-dppi-1



A német aztán visszavonult tavaly decemberben – Toto Wolff szerint a brit nem tenne ehhez hasonlót –, Hamilton most azonban elárulta, hogy egy, a csapatfőnök által szervezett téli találkozó is szükséges volt ahhoz, hogy helyreálljanak az istállón belüli viszonyok:

„Ha bent vagy a munkahelyeden, de a főnököd nem szeretné, hogy ott legyél, akkor sz*r lesz a légkör, nem? Szeretnél is ott dolgozni, meg nem is” – idézi a brit szavait a Motorsport.com. „Ez a negatív környezet csak rontja azt, amiben amúgy kiváló vagy. Rendkívül fontos volt az a téli találkozó, hogy újra átbeszéljük a dolgokat, így amikor megérkeztem és a srácok tudták, hogy mindent bele fogok adni, ők is még keményebben dolgoztak, és ugyanez igaz volt fordítva is. Ha van bármi kétség vagy negatív légkör, az csak hátráltat minket: ezzel gyakorlatilag tisztáztuk a kapcsolatunkat, és újra felépítettük azt, amit már évekkel ezelőtt megalapoztunk.”

2017-ben már Valtteri Bottas volt Hamilton csapattársa, a finn pedig a legtöbbször nem tudott veszélyes lenni a négyszeres világbajnok, aki ennek ellenére sem tartja magát a Mercedes első számú emberének: „Nem úgy tekintek magamra, mint a csapat vezetőjére: én csak egyetlen láncszem vagyok egy nagy gépezetben. Mindannyiunk az. A lényeg, hogy minden láncszem között a lehető legerősebb legyen a kapcsolat, és pontosan ezt sikerült elérnünk idén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: