DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Hamilton nem tenne olyat, mint Rosberg

A Mercedes elismeri, négyszeres világbajnoka dönthet úgy, hogy már egy év múlva egészen mással akar foglalkozni. A csapatot azonban nem fogja úgy magára hagyni, mint Nico Rosberg egy éve.

Csak tippelni lehet, hogy a jelenleg 32 éves Lewis Hamilton meddig folytatja Formula-1-es pályafutását – szerződése már csak egy évre szól, de a közelmúltban például úgy nyilatkozott, talán 2020-ban fogja befejezni. A Mercedesnél attól nem tartanak, hogy olyan váratlanul fogja abbahagyni, mint Nico Rosberg, aki napokkal a 2016-os világbajnoki cím megnyerése után közölte, lezárja az F1-es fejezetet.

„Szabad szellemnek tartom Lewist, aki nem szereti, ha beskatulyázzák, és azt mondják, egy autóversenyzőnek így és így kell viselkednie” – mondta Toto Wolff az ESPN-nek. „Az egyik kulcs nála az, hogy szabad lehessen, és ő dönthesse el, mit akar csinálni. A lehetőségek nyitva hagyása épp olyasvalami, ami leveszi a nyomást a válláról. Lehet, hogy egy, két vagy három év múlva valami egészen mással fog már foglalkozni, ennek tudatában vagyok.”



„Ugyanakkor az is egyértelmű számomra, hogy védelmezni fogja a csapatunkat, és nem mondja azt, hogy ’holnap kilépek’. Igazából ez is része az erősségének” – hangsúlyozta Wolff, hogy ha Hamilton abba akarja hagyni, jó előre értesíti majd a csapatot, nem úgy, mint Nico Rosberg, akinek visszavonulása nem várt kihívások elé állította a Mercedest.

„Az egyeztetések már kezdetüket vették, és jó úton haladnak. Várjunk csak, mikor száll fel a fehér füst a kéményből” – beszélt az aktuális szerződés hosszabbításáról. Hamilton 2013 óta versenyez a Mercedesnél, az összhang pedig nagyobb, mint korábban akármikor: „Valahogy már öt éve dolgozunk egymással és vagyunk bajtársak. A céljaink azonosak, annyi versenyt és bajnokságot nyerni, amennyit lehetséges. Ez köt össze minket.”

„Tavaly némi frusztráció gyülemlett fel Nico és Lewis rivalizálása, valamint a műszaki problémák miatt, ami végül egy konyhai megbeszéléshez vezetett. Tudomásul vettük egymás frusztrációját, ami minden kapcsolatban fontos lépés. Ez sokat segített, akárcsak James (Allison) és Valtteri (Bottas) érkezése a csapathoz, a kapcsolatunk sokkal erősebbé vált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: