DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

De la Rosa: Nem biztos, hogy Alonsóval idén nyert volna a Ferrari

Pedro de la Rosa szerint a spanyol F1-es pilóta sem jelentett volna garanciát a Scuderia idei bajnoki címére, de az biztos, hogy Hamiltonnal együtt ott van a történelem legjobbjai között.

Az F1-es szakkommentátorként dolgozó és idén a Williamsnél váratlan F1-es lehetőséghez is jutó Pedro de la Rosával készített terjedelmes interjút a spanyol AS, amelyben több dolgot is érintettek, kezdve azzal, hogy a pilóta nemrég Dubaiban Fernando Alonso csapatában gokartozott egy 24 órás versenyen. 

A folytatásban azonban természetesen szóba került az idei F1-es szezon és mivel spanyol lapról beszélünk, hamar Alonsóra terelődött a szó. "Az sokak szerint nem kérdés, hogy Fernando a jelen egyik, ha nem a legjobb pilótája, de én nem tudok teljesen objektíven beszélni róla, csak próbálkozom. Az biztos, hogy mindig a csapattársához lehet leginkább mérni valakit és Alonsót mérték már Buttonhöz, Raikkönenhez, Massához, Fisichellához, most Vandoorne-hoz. Mindegyikük felett állt" - beszélt honfitársáról de la Rosa.

vettel-alonso



És hogy miért maradt csak kétszeres világbajnok? "A Ferrari közel volt a legjobb autóhoz, de nem volt az és az F1 történetében nem nagyon találunk olyat, aki nem az aktuális legjobb autóval lett világbajnok. Alonso és Hamiton szerintem ilyen szempontból is ott van mindenidők legjobbjai között" - magyarázta.

De la Rosát arról is megkérdezték, hogy vajon Alonso Vettel helyén meg tudta volna nyerni idén a világbajnokságot, vagy sem, de nem adott egyértelmű választ. "Nehéz ezt megmondani, amikor az autód nem 100%-ban megbízható, akkor mindegy, hogy ki ül benne, ez nem ilyen egyszerű. Ki tudja?" - reagált, így nem mondta ki azt, amit a spanyolok hallani akartak.

Alonsóról egyébként nemrég egy másik spanyol versenyző, Jaime Alguersuari is beszélt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: