DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton csak Vettel legyőzésére koncentrált

„Csak rá figyeltem, csak őt láttam a tükrömben” – mondta a Mercedes pilótája, akinek plusz motivációt adott, hogy idén egy négyszeres világbajnokkal kellett megmérkőznie az újabb címért.

Lewis Hamilton negyedik világbajnoki címét szerezte idén a Formula-1-ben, ám mind közül talán ez volt a legnehezebb, hiszen Sebastian Vettelt és a Ferrarit kellett legyőznie ehhez. A brit pilóta már többször is méltatta ellenfelét, s a Sky Sports által készített év végi interjúban is úgy fogalmazott, hogy extra motivációt jelentett számára, hogy Vettel volt a fő riválisa idén – olyannyira, hogy semmi más nem érdekelte, csak az, hogy őt legyőzze:

hamilton-vettel-2017-dppi-1



„Végig az járt a fejemben, hogy egy négyszeres világbajnok ellen harcolunk. Senki másra nem koncentráltam, csak őt láttam a tükrömben, és tudtam, hogy minden hétvégén ki kell hoznom a maximumot az autóból. Pontosan tudtam, hogy ha én nem fogom, akkor ő igen, és emellett rendkívül kiegyensúlyozott is lesz, hiszen négyszeres világbajnok, ezért folyamatosan javulnom kellett és emelnem a szintet.”

Arra a kérdésre, hogy miben nyilvánult meg ez a fejlődés, így felelt a Mercedes versenyzője: „Azt mondanám, hogy magabiztosabb voltam idén. Úgy vélem, ez több dolognak köszönhető. Idősebb lettem, bízom a munkamódszereinkben és azokban a srácokban, akikkel együtt dolgozom. Betonbiztos tervünk volt arra, hogy mit hogyan kell csinálnunk, emellett ezúttal egy másik csapat ellen harcoltunk, ami szintén plusz motivációt jelentett.”

Hamilton hozzátette: a téli teszteken látott eredmények alapján nem érte váratlanul, hogy a Ferrari ennyire megszorongatta őket. „Mi roppant kiegyensúlyozottak voltunk, ők viszont gyilkos köridőket repesztettek az utolsó napokban, és tudtuk, hogy akkor sem tudnánk azokat megközelíteni, ha üzemanyag nélkül mentünk volna. Kicsit meglepő volt látni a tempójukat, de így tisztában voltunk vele, hogy az első versenyeken komoly kihívás elé fogunk nézni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: