DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ez az F1 legnagyobb problémája

Max Chilton, az IndyCar versenyzője élesen bírálta a jelenlegi Formula-1-et. A brit pilóta szerint sokkal közelebb kellene lenniük egymáshoz a versenyzőknek, ami jóval izgalmasabb futamokat ígérne.

Az új szabályváltozások miatt valóban megnőttek egy kissé a különbségek az F1-ben. A szurkolók szempontjából viszont az kecsegtető volt az előző évekhez képest, hogy a Ferrari is csatlakozott a bajnoki harchoz. Év végére a Red Bull is felkapaszkodott az első kettő istállóra, így jövőre izgalmasabb szezonban bízhatunk.

Az viszont nem túl pozitív, hogy a három élcsapaton kívül egyedül a Williamsnek sikerült elcsípnie egy dobogót. A Force India egyszer-kétszer közel került hozzá, de a Renault-nak vagy a például a McLarennek esélye sem volt erre a motorok miatti nagy differencia miatt.

Chilton elmondta, hogy nem ilyennek kellene lennie a motorsport királykategóriájának: „Az F1 problémája jelenleg az, hogy körülbelül négy másodperc van a vezető és a sereghajtó autó között, és ez ilyen formában nem sport. Ennek egy szinten kellene lennie, vagy legalábbis olyan közel, amennyire az lehetséges.”

 f1-problemaja-2017



„Emiatt én is szenvedtem, de nem csináltam magamból hülyét. Eljöttem, hogy tanulhassak máshol, és egy nap jó lenne visszatérni az F1-be, de mindenképp egy közép- vagy egy jobb csapatban mennék” - folytatta a brit pilóta, aki a hátrányok ellenére nem utasítaná vissza egy Formula-1-es csapat ajánlatát, amit már korábban is említett. 

Az ex F1-es pilóta az IndyCar előnyeiről is beszélt: „Nyilván a motorsport sosem lesz ilyen, ez lehetetlen, de az IndyCar jövőre egyike lesz a szoros sorozatoknak. Mindenki ugyanazzal az aero csomaggal fog menni, és nagyon kicsi lesz a különbség a motorok között, és a versenyzés még szorosabb lesz 2018-ban.”

„Minden autónak egy másodpercen belül kellene lennie, ami remek a szurkolóknak is. Ez a Carlinnak is nagyszerű lehetőség. Még mindig nagyon sokat kell tanulnunk, de remélhetőleg év végéig fel tudunk még mutatni néhány szép eredményt” - zárta mondandóját Chilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: