DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Verstappen valóban legyőzheti Hamiltont

Az idei Vettel-Hamilton versengés új ízt hozott az évek óta kicsit sótlan Formula-1-be, ám egyre többen gondolják úgy, hogy inkább a Verstappen-Hamilton párharcra lesz érdemes odafigyelnünk.

Nagyon sajnálhatja a Red Bull holland pilótája, hogy az évad első felében nem volt ütőképes versenyautója, különösen az első néhány versenyen gyengélkedtek a bikák. Barcelonában már javult a helyzet, Adrian Newey főtervező ugyanis sebtében ráncfelvarrást végzett az év eleji problémákat látva és a karosszériát nagyjából helyre is rakta ezzel.

Innen még lett volna út a csúcsra Verstappen számára – a szakemberek szerint -, ám a Renault-motor állandóan visszatérő meghibásodásai miatt rengeteg pontot veszített a Red Bull és pilótái is. Sokak szerint már idén megfogható volt a Mercedes, többek között ezzel is magyarázható, hogy az utolsó hat futamon a fiatal holland bárki másnál több pontot szerzett.

2018-ban nagy csemege lehet a Verstappen-Hamilton csata


Egyforma teljesítményű autóval Max Verstappen veszélyes lett volna Lewis Hamiltonra is idén? A korábbi Formula-1-es pilóta, Giedo van der Garde véleménye szerint mindenképpen, a holland készen áll, hogy legyőzze a négyszeres világbajnokot, ha erre versenygépe is lehetőséget ad számára.

„Úgy gondolom, Max személyisége rengeteget fejlődött. Az idei csalódások ilyen módon előnyére válnak, mivel kénytelen volt megküzdeni az év közben őt ért számtalan csalódással. Pilótaként is láthattuk, hogy előrelépett, leginkább az időmérőkön mutatott bámulatos teljesítménye a bizonyíték erre” – nyilatkozta a Caterham egykori pilótája honfitársáról.

Ez már elég lenne a brit ász legyőzéséhez is? „Természetesen Hamilton kitűnő versenyző, ahogy ezt idén is láthattuk. De Max már most is felért mellé” – dicsérte Verstappent van der Garde. Azt se feledjük, hogy a holland tehetség húsz éves, Hamilton pedig nemsokára 33, tehát az idő is Verstappen malmára hajtja a vizet. Alighanem, minden eddiginél nagyobb szerepe lesz 2018-ban a Renault-motornak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: