DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Assen F1-es futamot rendezne

Max Verstappen folyamatosan növekvő népszerűsége már jó ideje beindította a találgatásokat, van-e esély Holland Nagydíjra? A patinás asseni aszfaltcsík készen áll és szeretne is bekerülni.

Komolyan gondolják a hollandok, hogy ismét országukba csábítják a száguldó cirkuszt. Korábban sokszor vendégeskedett a Formula-1 Hollandiában, legutóbb 1985-ben, Zandvoortban rendeztek F1-es futamot. Az asseni pálya főnöke, Arjan Bos komolyan gondolja, hogy valódi alternatívát nyújthatnak a korábbi helyszín, Zandvoort helyett, bár nem kívánják kiütni a riválist.

Assen a motorozás szentélye, hamarosan F1-es futamot is rendezhet?


Előzetes tárgyalások folytak a sportági vezetőség és két nagyváros, Amsterdam és Rotterdam képviselői között, azt viszont mindkét fél (egyelőre) kizárta, hogy utcai versenyt rendeznének. A zandvoorti pálya tulajdonosa, Bernhard van Oranje még a múlt hónapban ismerte el, hogy a történelmi helyszínnek reális esélye van ismét vendégül látni a Formula-1-et.

Ugyanakkor Assen, Hollandia északi részén található, ami az FIA szerint pozitív hír. „Közel 100%-os állapotban van a pálya a Formula-1 fogadására. Természetesen szeretném, ha Zandvoort sikerrel járna, a tulajdonos eltökélt, hogy rendezési jogot szerez. Ám Zandvoort mellett ott lehet Assen is” – hívta fel a figyelmet Bos a De Telegraaf hasábjain.

A Belga Nagydíjra átránduló, holland megszállás láttán (amit Spa-Francorchamps-ban évek óta megfigyelhettünk) lehet elképzelésünk, mekkora tömeg látogat majd ki Max Verstappen miatt, ha valóban lesz Holland Nagydíj.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: