DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Arrivabene: Vettel hajlamos hibázni, de ettől még nagy bajnok

A Ferrari csapatfőnökét zavarja, hogy Hamiltont Schumacherhez hasonlítják negyedik világbajnoki címe után. Szót ejtett Raikkönenről is: a szűkszavú finn akkor beszél, ha mondanivalója van.

A Ferrari tradicionális karácsonyi sajtóvacsoráján Sergio Marchionne elnök arról beszélt, egyik pilóta 2017-es teljesítményével sem teljesen elégedett. Kimi Raikkönen révén még arra is rámutatott, hogy a következő lesz utolsó F1-es szezonja, amennyiben eredményei nem fejlődnek számottevően. A Scuderia csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene inkább dicsérte versenyzőit, kiemelve, hogy Vettelnek még mindig négy világbajnoki címe van, amennyi a sokat dicsért Lewis Hamiltonnak:

„Sebastian érzelmes egyén. Mesés versenyzőnek látom, aki hajlamos hibásan reagálni, amikor nyomás alatt van. Néha a lovak kitörnek az istállóból… Ez semmit sem változtat azon, mennyire nagy bajnok. Csak úgy nem nyer senki négy bajnoki címet, amennyi neki már egy ideje van. Lewis Hamilton most szerezte meg a negyedik világbajnokságát, és már úgy tesznek, mintha ő lenne az új Schumacher.”



Ami a másik versenyzőt, Raikkönent illeti, Arrivabene a finn szűkszavúságáról beszélt, illetve arról, ami mögötte van: „Jól kell értelmezni a hallgatását. Ha Kiminek mondanivalója van, akkor beszél. Kiváló versenyzőnek tartom, ha nem lenne az, nem épp Monte-Carlóban szerzett volna pole-pozíciót. Milliméterekre a falaktól nem sikerül első helyre kvalifikálni, ha nem vagy nagyon jó versenyző.”

„A barcelonai tesztelésen ismertük fel, mennyire jó autónk van” – beszélt arról Arrivabene, hogy Vettel egészen őszig vezette az egyéni világbajnokságot. „Egyedüli kétséget az okozott, hogy ötletünk sem volt, mint tartalékol a Mercedes a szezon kezdetére. Biztosak voltunk benne, hogy a teszten nem árulták el magukat. Melbourne-ben azonban mindenkinek ki kell teríteni a lapjait, így ez a verseny megerősítette, hogy jó autóval rendelkezünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: