DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Stroll úgy érzi, fejben kell még javulnia

Pontok tekintetében máris csapattársa szintjét hozta, időmérőkön azonban még messze elmarad Massától Lance Stroll. Számot vetett idei évéről az újonc, és elmondta legfőbb gyengepontjait is.

Annak ellenére, hogy Lance Stroll a 2016-os F3-as bajnoki címet megszerezve, egy lépcsőfokot átugorva idén rögtön az F1-ben kötött ki, egész erős futamokat is produkált a királykategóriában. A szezon elején még szemmel láthatóan küzdött az autójával, ám egyre inkább belerázódva, és egy dobogós helyezést is elérve év végén mindössze három ponttal végzett csapattársa, Felipe Massa mögött. Időmérős teljesítménye ezzel szemben messze nem volt ilyen kiemelkedő,  17:2 arányban kapott ki a braziltól (amibe a Magyar Nagydíj nem számít bele, hiszen azt Massa kénytelen volt kihagyni). Stroll elismerte, van még mit fejlesztenie az egykörös tempóján.

stroll_portre_2017

Első szezonján van túl, van még hova fejlődnie a 19 éves kanadainak


„Az Időmérő nem az erősségem” – nyilatkozta az Autosportnak. „Voltak nehéz, és voltak szerencsétlen kvalifikációim is. Suzukában például piros zászlót kaptam és fel is tartottak, így azt nem számolom ide. Egy körön az autót és önmagamat tekintve sem tartok még ott, ahol lenni szeretnék, ezért van különbség a versenytempómhoz képest. Úgy érzem, még fejlődnöm kell az autó és a gumik megértésében, ahogy a koncentrációban is. Legutóbbi információm szerint azonban az időmérőn nem osztanak semmit. Fontos része a versenyhétvégének, és segít is a pontszerzésben, de azokat egyébként is tudtam gyűjteni.”

Stroll szerint a gumik megértése sokat fog segíteni jelenlegi problémáján. „Versenyeken úgy érzem, elég jó vagyok ebben. Egy körön viszont, amikor mindent ki kell hozni belőlük és magamból is, akkor könnyű túltolni, és egy rakás időt elvesztegetni. Ettől függetlenül élvezem az abroncsok által nyújtott kihívást. Jó versenyeket eredményeznek, lehet velük stratégiázni, meg ilyenek.”

Végül pedig rátért erősségeire is, amiket a futamok alatt tud kidomborítani. „Versenyen úgy érzem, mindent én irányítok. Jól kezelem a gumikat, az autó egyensúlyával nagyon elégedett szoktam lenni. Szerintem egészen jól tudom menedzselni a versenyeket” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: