DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Schumachernek megvoltak a mentális játszmái

2016 világbajnokát arról az időszakról kérdezték, amikor a Hétszeres csapattársa volt a Mercedesnél - elárulta, hogy Schumacher hogyan nehezítette meg az ő dolgát is.

Három éven keresztül volt csapattárs a Mercedesnél Michael Schumacher és Nico Rosberg, utóbbit pedig erről az időszakról faggatta a WTF1 - a sportágtól világbajnokként visszavonuló pilóta nagy tisztelettel beszélt korábbi ellenfeléről. 

"Egy igazi megtiszteltetés volt vele és ellene versenyezni, mert láthattam, hogy miért is hétszeres világbajnok. Mindent tökéletesen akart csinálni a mérnöki résztől a csapatmunkáig, a sport iránti szenvedélyét nagyon különleges volt látni. Nagyon sokat tanultam tőle" - mondta korábbi csapattársáról, az F1 legsikeresebb pilótájáról 2016 világbajnoka.

rosberg-schumacher



Rosberg egyébként mindhárom szezonban legyőzte az akkor már három év kihagyás után, a negyedik X-et betöltve visszatérő Schumachert. "Az egy nélkülözhetetlen, kihagyhatatlan része a karrieremnek, hogy minden évben sikerült legyőznöm, amikor együtt versenyeztünk, mert ha nem tettem volna, akkor valószínűleg minden másképp lenne most" - utalt vissza azokra az időkre Rosberg.

Egy titkot azért elárult arról, hogy mennyire volt nehéz dolga a valaha volt legsikeresebb F1-es versenyzővel szemben. "Megvoltak a maga mentális játszmái, mert imádta őket, szóval természetesen én is célpontja voltam ezeknek. Egy ilyen példa: a futamok előtt mindig elmegyünk a mosdóba, éppen mielőtt beülünk az autóba. Amikor tudta, hogy kint várok, egy kicsit tovább volt bent az indokoltnál, kicsit elnyújtotta a bent töltött idejét, mert tudta, hogy ez engem stresszelni fog, kizökkent. Sok ilyen kis apróság volt és ezeket is tökéletesen csinálta."

Michael Schumacherről nemrég Flavio Briatore is beszélt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: