DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ocon: Nagyobb nyomás? Ugyan!

Sergio Perez azt valószínűsíti, hogy a Force India idei szerzeménye, Esteban Ocon a jövő évben már komolyabb nyomás alatt kell, hogy versenyezzen. A francia gyorsan rövidre zárta ezt a témát.

Az indiai istálló az idei évre szerződtette le a Mercedes támogatásával a Formula-1-be kerülő Esteban Ocont, aki 2016-ban már néhány futam erejéig szerepelt a száguldó cirkuszban az azóta sajnálatos módon megszűnő Manor színeiben. Relatíve kevés tapasztalattal, azonban óriási tehetséggel felvértezve kezdte új helyén az idei évet és azonnal pontszerzéssel indított.

Ahogy egyre inkább kiismerte versenyautóját, annál nagyobb kihívást jelentett rutinosabb csapattársa, Sergio Perez számára, ami időnként ütközésekben is kicsúcsosodott. Egy időre ellenségessé is vált a viszony köztük, ám Belgium után rendezték nézeteltéréseiket. Bár a hírek szerint nagy barátságra nincs esély egyelőre, de korrekt munkakapcsolat alakult ki.

A két Force India jövőre is késhegyre menő harcot folytathat


Sergio Perez azonban úgy tűnt, pszichikai hadviselést kezdett legutóbbi nyilatkozatával, miszerint jövőre zöldfülű csapattársa is nagyobb nyomás alá kerül. Oconról azonban gyakorlatilag lepattant a feltevés, egyáltalán nem értett egyet a mexikóival, szerinte semmivel nem fog nagyobb nyomást érezni, mint eddig.

„Jól érzem magam, ha az emberek úgy látják, továbbra is jól fogok teljesíteni. Legkevésbé sem érzem, hogy nagyobb nyomás alatt lennék jövőre, mint idén. Pontosan ugyanúgy dolgozom majd, ahogy eddig, alázatosan végzem a munkámat és az edzésemet is” – reagált Perez szavaira a tehetséges francia.

„Nemigen változik majd semmi, én sem igazán változtatok. Az év elejéhez képest ugyan kicsit másabb pilóta lettem, rengeteget tanultam, ami a következő évad kezdetén nagy segítséget jelent majd. Főleg, hogy ismerek már olyan pályákat, mint például Ausztrália, Kína, Monaco, ezek mind a segítségemre lesznek” – tette hozzá Ocon, aki úgy gondolja, jövőre még jobb teljesítménnyel jelentkezik majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: