DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocon: Gyorsabb vagyok Verstappennél

Korábban az F3-ban megverte a hollandot, és úgy véli, továbbra is gyorsabb nála – csakhogy ezt bizonyítani lehetetlen, amíg nem ülnek azonos autóban. Toto Wolff arról beszélt, számításba veszik-e Bottas utódjaként.

Esteban Ocont és Max Verstappent szokás együtt emlegetni, ugyanis mindkét pilóta pályafutása ugyanakkor kapott löketet: 2014-ben, a Formula-3-as Európa-bajnokságon, melyet Ocon megnyert, a formulaautós újonc Verstappen pedig harmadikként zárt. A holland már a következő évben, a francia 2016 közben mutatkozott be a Formula-1-ben, ezért Verstappen karrierje jóval előhaladtabb fázisában tart. Az egy évvel idősebb Ocon ennek ellenére úgy véli, azonos körülmények között megverné régi ellenfelét.

„Az biztos, hogy gyorsabb voltam nála annak idején, hiszen sokkal több pole-pozíciót szereztem nála. Hogy most gyorsabb vagyok-e, jó kérdés, de azt hiszem, igen!” – idézi az F1i.com Ocont. Bár F1-es teljesítményüket illetően a francia minden összevetésben elmarad, a Force Indiában és Red Bullban elért eredményeket nem érdemes egymás mellé helyezni. „Most már nem is igen lehet minket hasonlítgatni, ehhez azonos autóban kellene ülnünk. Talán majd megtörténik ez a jövőben. Mindenesetre tényleg jó munkát végez, ő a rajtrács egyik legjobbja.”



Ocont ötödik helyre rangsorolták a csapatfőnökök által összeállított tízes listán, a Force India szerint a mezőny egyik legnagyobb ígérete, aki minden területen egyaránt erős. Bár Ocon a silverstone-i csapat versenyzője, a Mercedes támogatását élvezi, így egy napon az élcsapatnál is kiköthet.

„Esteban a versenyzőink egyike, ennélfogva ő is a képben van, de a csapat minden erejével Valtteri Bottas mögött áll” – beszélt a finn Turun Sanomat lapnak Toto Wolff sportigazgató arról, hogy erre egyelőre még várni kell. „Ha más versenyzőkről kezdenénk beszélni, az azt jelentené, hogy az érzelmi háttér nincs meg 100 %-ig Valtteri mögött. Lewisszal együtt ő a mi versenyzőnk, és senki másban nem gondolkodunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: